Atac armat în Franța. Mai multe focuri de armă au fost trase în centrul Parisului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Atac armat în Franța. Mai multe focuri de armă au fost trase în centrul Parisului / Foto: Pixabay, de White Bull Films
Atac armat în Franța. Mai multe focuri de armă au fost trase în centrul Parisului / Foto: Pixabay, de White Bull Films
Un atac armat a avut loc în centrul Parisului.

UPDATE:

Incidentul armat de vineri din Paris, soldat cu cel puţin trei morţi, s-a produs la un centru kurd local, le-a declarat jurnaliştilor edilul arondismentului al X-lea din capitala Franţei, Alexandra Cordebard, unde a avut loc atacul, transmite Reuters.

"Incidentul armat a avut loc la un centru al comunităţii kurde situat pe Rue d'Enghien, precum şi la un restaurant aflat în faţa centrului kurd şi un coafor", a declarat Cordebard.

Știrea inițială

Un atac armat a avut loc în Franța. Două persoane au murit după ce au fost lovite de gloanţe, vineri, la Paris, a anunţat Parchetul francez, precizând că au fost de asemenea rănite alte patru persoane, dintre care două se află în stare foarte gravă, informează Agerpres, citând AFP şi Reuters.

"A fost declanşată o anchetă pentru asasinat, omucideri intenţionate şi violenţe agravate", iar "investigaţiile au fost încredinţate districtului 2 al poliţiei judiciare", a precizat Parchetul.

Cine este atacatorul



Mai multe focuri de armă au fost trase în centrul Parisului cu puţin timp înainte de miezul zilei de vineri, rănind mai multe persoane, iar un bărbat a fost arestat, au anunţat înainte de aceasta surse din cadrul poliţiei. Incidentul a avut loc pe strada Enghien, în arondismentul X, în centrul capitalei franceze.

Bărbatul arestat "ar avea între 60 şi 70 de ani", potrivit surselor din poliţie. El "a fost reţinut şi plasat în arest", potrivit parchetului, care a precizat că "identitatea lui este în curs de verificare".

Reamintim atentatele teroriste de la Paris din noiembrie 2015, unele dintre cele mai grave cunoscute vreodată. Atunci, o serie de atacuri armate, atentate cu bombă și o luare de ostatici, au avut loc în capitala Franței, în seara zilei de 13 noiembrie 2015 și în primele ore ale zilei următoare, în arondismentele 10 și 11 și în apropierea stadionului Stade de France, situat în Saint-Denis. Atentatele au început la ora 22:16, ora României și au fost revendicate ulterior de Statul Islamic. Au avut loc cel puțin trei explozii și șase atacuri armate. Statul francez a declarat atunci starea de urgență și a reintrodus controalele de frontieră, iar cetățenii au fost sfătuiți să nu iasă din case, pentru propria lor siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel