Asumare răspundere Guvern Orban. Korodi Attila (UDMR), decizie VOT moțiune de cenzură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
UDMR a anunțat, prin vocea lui Korodi  Attila , cum va vota dacă parlamentarii vor iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, rezultată în urma unei asumări de răspundere a Executivului.

UDMR a anunțat că va vota moțiunea de cenzură dacă aceasta va fi inițiată. 'Asumarea răspunderii nu este bine venită. Dacă va fi o asumare de răspundere, atunci democrația spune foarte clar că se poate iniția o moțiune de cenzură. Acesta este contextul din care am văzut că s-au dat știri cu privire la reacția noastră (n.r UDMR) despre ce ar fi dacă Guvernul și-ar asuma răspunderea. Noi avem un acord scris pe această temă, a modificării alegerilor cu un an înainte. Este neconstituțională o astfel de decizie prin decizia CCR din anul 2012.' a declarat Attila Korodi.

'Vom utiliza toate instrumentele democratice să blocăm alegerea primarilor în două tururi!'

'Vom utiliza toate instrumentele democratice să blocăm alegerea în două tururi! Nu este normal să decizi neconstituțional doar de dragul de a decide. Nu este un avertisment (n.r pentru Guvernul Orban), ci este o reacție, care, probabil, nu se va întâmpla. Indiferent de discuțiile pe care le văd în spațiul public, nu văd PNL să facă un pas împotriva unor angajamente scrise (n.r cu UDMR). (...) Dacă se vor organiza alegeri anticipate, UDMR nu are nicio problemă. Noi avem o problemă cu schimbarea sistemului alegerilor cu 1 an înainte de organizarea acestora (n.r cu referire la alegerea primarilor în două tururi). Este deja pe un domeniu neconstituțional și nu susținem așa ceva.' a spus Korodi Attila, într-o intervenție telefonică, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel