ASUL din MÂNECA lui Trump. Îl poate face PREȘEDINTE
Încă nu a fost anunțat un câștigător al alegerilor din Statele Unite ale Americii. Victoria pentru Joe Biden atârnă de rezultatul dintr-un singur stat, Nevada. Cu toate acestea, Donald Trump mai are un as în mânecă. Iată care este acesta.
Deși în momentul de față are un ușor dezavantaj în fața contracandidatului său, Donald Trump mai are un as în mânecă pentru câștigarea alegerilor. Pe lângă faptul că există posibilitatea să întoarcă scorul în Nevada, stat decisiv pentru Joe Biden (vezi AICI), Donald Trump se bazează și pe Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii.
Având în vedere predilecția lui Donald Trump pentru ducerea în instanțe a adversarilor și, totodată, amenințarea cu privire la faptul că va a face același lucru dacă rezultatul la alegerile prezidențiale nu-i va fi favorabil, președintele american poate întoarce rezultatul în favoarea sa.
Curtea Supremă a SUA, plină de oamenii lui Trump
Recent, Trump a numit-o la Curtea Supremă pe Amy Coney Barrett, iar aceasta a depus jurământul şi a devenit oficial judecătoare a Curţii Supreme, întărind majoritatea conservatoare din cel mai important tribunal american (vezi AICI). Curtea supremă este ultima curte de apel din SUA și manifestă o oarecare discreție cu privire la cazurile pe care ar trebui să le audieze,. Cea mai mare parte dintre acestea sunt legate de contestațiile cauzelor audiate în instanțele inferioare cu privire la aspecte ale dreptului federal și ale constituției.
Prin urmare, o mulțime de acțiuni vor avea loc inițial în instanțele de stat. În prezent, rezultatele alegerilor au determinat o serie de noi probleme în Pennsylvania, din cauza pandemiei de coronavirus care a stimulat un număr imens de voturi prin corespondență.
Care sunt argumentele lui Trump?
În primul rând, strategia lui Trump este să susțină că orice măsură pentru a face votul mai ușor și mai sigur, în mijlocul unei pandemii, este neconstituțională și deschisă fraudei, un cadru care vizează instanța supremă. Totodată, un al doilea argument care a fost desfășurat de mai multe ori este că multe dintre măsurile pentru a asigura votarea ușoară au fost făcute de oficiali de stat, cum ar fi guvernatorii, nu de legislativele de stat, deschizând o cale, spun conservatorii, pentru o provocare constituțională.
Ar putea funcționa scenariul?
Cel mai probabil scenariu este ca avocații lui Donald Trump să conteste modul în care s-au desfășurat alegerile la nivel local și să caute să fie eliminate voturile. În statul cheie din Pennsylvania, grupurile conservatoare au intensificat deja presiunile pentru a se asigura că buletinele de vot venite cu întârziere, în afara timpului legal de primire, nu sunt numărate, două cazuri fiind audiate chiar acum.
Un astfel de scenariu a avut loc în anul 2000. Atunci, George Bush a fost numit președinte în fața contracandidatului său, Al Gore, care contestase rezultatele din Florida, informează TheGuardian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News