Data publicării:

ASUL DIN MÂNECA lui Joe Biden. Iată cum ar putea câștiga democratul

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Joe Biden
Joe Biden
Rezultatul final al alegerilor din Statele Unite ale Americii este încă neclar. Cu toate acestea, candidatul democrat, Joe Biden, are încă un as în mânecă. Iată care este acesta.

Trei state cheie din zona marilor lacuri, Pennsylvania, Wisconsin și Michigan, alături de Georgia, au început numărătoarea buletinelor de vot în lipsa voturilor venite prin corespondență. Deși la momentul de față, în toate cele patru state, Donald Trum are un avantaj, în Pennsylvania chiar unul consistent, voturile prin corespondență pot înclina balanța în favoarea candidatului democrat, Joe Biden.

În același timp, unele județe din Pennsylvania nici măcar nu au început să numere voturile venite prin e-mail, procesul urmând să înceapă în dimineața zilei de miercuri, 4 noiembrie. Buletinele de vot prin poștă, care au venit într-un număr imens anul acesta, ca urmare a pandemiei de COVID-19, sunt așteptate să-l favorizeze pe Biden, a cărui campanie i-a încurajat pe oameni să voteze mai devreme, în timp ce voturile în ziua alegerilor i-ar fi putut oferi lui Trump un avantaj.

Trump, apel la o numărare rapidă

 

Președintele Trump a solicitat în repetate rânduri ca rezultatele să fie numărate rapid, astfel încât un câștigător să poată fi declarat în noaptea alegerilor, deși reprezentanții secțiilor de votare au spus că, din punct de vedere tehnic, poate dura zile sau săptămâni pentru a finaliza numărătoarea. Astfel, în trei state cheie, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin, oficialilor electorali nu li s-a permis să înceapă procesarea buletinelor de vot, venite prin corespondență, până în sau chiar înainte de Ziua Alegerilor, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel