Astra Giurgiu - Politehnica Iaşi rezultat în Liga I, etapa a 16-a
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Astra Giurgiu a învins-o acasă pe Politehnica Iaşi cu scorul de 4-0 (1-0) într-un meci care a avut loc luni în etapa a 15-a a Ligii I de fotbal.

Astra a confirmat că traversează o perioadă bună şi este neînvinsă de patru meciuri. Constantin Budescu a deschis scorul direct din corner în minutul 27, oferind unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului.

Ieşenii au rămas în zece oameni în min. 45+2, când Francisc Cristea a văzut al doilea galben. Chiar în inferioritate numerică, oaspeţii au avut o evoluţie destul de bună până în ultimul sfert de oră al timpului regulamentar, când au cedat complet.

Valentin Gheorghe a majorat diferenţa pe contraatac în min. 76, valorificând pasa lui Begue. Budescu a punctat din nou în min. 81, cu o execuţie spectaculoasă din unghi cu exteriorul. Şase minute mai târziu, Valentin Gheorghe a izbutit şi el dubla şi a ajuns la şapte goluri în acest campionat.

Astra are acum 25 de puncte şi a urcat pe poziţia a treia a clasamentului.

Poli Iaşi, cu 21 de puncte, se află pe locul 8. Echipa lui Mihai Teja are o singură victorie în ultimele nouă meciuri (2-1 cu CFR Cluj în etapa precedentă).

AFC Astra Giurgiu - Politehnica Iaşi 4-0 (1-0), Stadion Marin Anastasovici - Giurgiu
Au marcat: Constantin Budescu (27, 81), Valentin Gheorghe (76, 87)
Cartonaş roşu: Francisc Cristea (Poli Iaşi, 45+2)
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti); arbitru de rezervă: Iulian Călin (Ştefăneşti)
Observatori: Adrian Vidan (Bucureşti) - CCA, Marin Petrache (Săbăreni) - LPF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel