Aston Martin Vantage, maşina care te face să te simţi James Bond
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Aston Martin
Facebook Aston Martin
Aston Martin Vantage V8 este maşina blindată care te va face să te simţi ca James Bond. 

Noul vehicul are uşi ranforsate cu material compozit, dar şi geamuri antiglonţ rezistente la cartuşe de până la calibrul 44. Plafonul şi podeaua sunt construite din oţel ranforsat şi ar rezista la explozia simultană a două grenade, protejând simultan şi rezervorul. 

Maşina mai are şi mânere cu şocuri electrice, astfel că furtul sau deschiderea uşii din exterior de către o persoană terţă sunt uşor de împiedicat. Cauciucurile sunt de tip run-flat, proiectate să reziste dezumflării în caz de perforare. Eşapamentul are o plasă care împiedică introducerea de corpuri străine în interior. 

Toate modificările au fost realizate folosindu-se în principal kevlar, un material de cinci ori mai rezistent decât oțelul. Astfel, greutatea mașinii a crescut cu doar 204 kg comparativ cu modelul de serie. Totodată, AddArmor a întărit suspensia pentru a susține fără probleme greutatea suplimentară.

Motorul a rămas același de pe versiunea standard. Așadar, sub capotă avem un V8 twin-turbo de 4,0 litri, care livrează 510 CP și 685 Nm de cuplu. Dar, în condițiile în care greutatea a crescut, timpul necesar sprintului 0-100 km/h de doar 3,6 secunde și viteza de top de 314 km/h cel mai probabil s-au schimbat.

AddArmor oferă toate aceste modificări pentru Aston Martin Vantage într-un singur pachet la prețul de 32.500 de dolari (cca 29.400 de euro). Astfel, prețul final al mașinii ajunge la 171.500 de dolari (cca 155.240 de euro), scrie promotor.ro.

Designul Dacia va purta semnătura unui nou director venit de la Aston Martin

Dacia are un nou Director de Design, care în trecut a creat pentru Aston Martin. 

Din 1 septembrie 2021 Dacia și Lada au un nou director de design în persoana lui Miles Nürnberger. Acesta îi va fi subordonat lui Laurens van den Acker, director de design și membru în Comitetul de Direcție al Renault Group, informează AutoExpert. 

Fostul director de design, Mesonero-Romanos, a părăsit compania după doar câteva luni de activitate. Locul i-a fost luat de Miles Nürnberger, care va fi atât director de design cât și membru în Comitetul de Direcție al mărcilor Dacia și Lada. Cele două branduri sunt grupate în divizia condusă de Denis Le Vot, director general al mărcilor Dacia și Lada. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel