Data publicării:

Asociația Nevăzătorilor din România organizează concursul național ”Nevăzătorii și artele spectacolului”. Intrarea este liberă!

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Asociația Nevăzătorilor din România
Foto: Asociația Nevăzătorilor din România

În cadrul concursului național ”Nevăzătorii și artele spectacolului”, organizat de Asociația Nevăzătorilor din România, vor fi două secțiuni principale: ”Folclor și romanțe” și ”Artă dramatică”.

Asociația Nevăzătorilor din România și filiala Prahova a organizației au plăcerea de a vă invita sâmbătă, 25 noiembrie 2023, cu începere de la ora 10.00, la concursul național ”Nevăzătorii și artele spectacolului”, care va avea loc la Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești (strada Anton Pann nr. 5).

Această manifestare culturală inedită are caracter național, la ea participând în fiecare an persoane cu dizabilități vizuale din întreaga țară. La ediția din 2023, vor concura 50 de interpreți, care se vor întrece în două secțiuni principale: ”Folclor și romanțe” și ”Artă dramatică”.

Secțiunea ”Folclor și romanțe” se împarte, la rândul ei, în: interpretare vocală muzică populară, romanțe, orchestră (taraf), grup vocal, instrumente cu clape, instrumente de suflat.

Secțiunea ”Artă dramatică” include două diviziuni: scenetă și monolog.

Dintre cele șapte arte, puține pot fi practicate sau urmărite de către deficienții de vedere. Muzica și teatrul se numără printre ele, ocupând un loc aparte întrucât au, dincolo de dimensiunea estetică, o foarte importantă componentă socio-integrativă. Prin teatru și prin muzică, nevăzătorii au oportunitatea să-și exprime potențialul artistic și să contribuie astfel la schimbarea mentalității societății față de persoanele cu dizabilități.

Intrarea este liberă!

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești, Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploiești, Fundația Județeană pentru Tineret Prahova și Asociația Euro Spirit, cu sprijinul financiar al Ministerului Muncii.

Program

9.30-10.00 – Sosirea concurenților și a publicului la sala de spectacol

10.00-13.00 – Muzică populară: interpretare vocală  și instrumentală  

- taraf – 2 orchestre;

- grup vocal – 3 formații;

- interpretare vocală – 10 concurenți;

- instrumente cu clape – 4 concurenți;

- instrumente de suflat – 4 concurenți.

13.00-15.00 – pauză

15.00-16.00 – Romanțe

- 10 concurenți.

16.00-17.30 – Artă dramatică 

- scenete – 3 momente;

- monologuri – 4 concurenți.

17.30-18.00 – Recitaluri

Alexia Nemțeanu

Alexandru Voican

Ioan Man

Asociația Nevăzătorilor din România, 35 de filiale cu peste 35.000 de membri

Asociația Nevăzătorilor din România (ANR) este organizația nonguvernamentală reprezentativă la nivel național care apără și promovează interesele persoanelor cu deficiență de vedere. Prin cele 35 de filiale ale sale, Asociația cuprinde peste 35.000 de membri (persoane cu handicap vizual grav, accentuat și mediu) de pe întreg teritoriul țării.

Asociația Nevăzătorilor din România are statut de utilitate publică acordat de Guvernul României prin H.G. 1033/03.09.2008, fiind recunoscută ca organizație națională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autoritățile publice române, cât și de către organizațiile internaționale ale deficienților de vedere. Este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Național al Dizabilității și, implicit, a Forumului European al Dizabilității.

De peste şase decenii, Asociația Nevăzătorilor din România oferă deficienților de vedere servicii și programe socio-profesionale, cultural-educaționale, de sport și timp liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel