Asociația Municipiilor din România, apel către primarii din Rusia. ”Să facă toate diligențele necesare față de autoritățile centrale pentru a opri acest război”
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Asociația Municipiilor din România (amr.ro)
Asociația Municipiilor din România (amr.ro)
”Politica revizionistă a lui Putin trebuie oprită acum şi nici o concesie nu trebuie să îi fie făcută”, susține Asociația Municipiilor din România. 

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a transmis printr-un comunicat de presă, că respinge şi condamnă în mod agresiunea militară a lui Vladimir Putin asupra Ucrainei. ”Politica revizionistă a lui Putin trebuie oprită acum şi nici o concesie nu trebuie să îi fie făcută. Asociaţia Municipiilor din România consideră că impactul provocat de conflictul armat dintre Federaţia Rusă şi Ucraina va avea multiple efecte negative asupra dezvoltării comunităţilor locale, atât de ordin economic, cât şi de ordin social-umanitar”, se arată în comunicatul AMR. 

Primarii, reprezentând toate cele 109 municipii, reuniți în cadrul Asociației Municipiilor din România, consideră că au obligația să identifice căi și soluții pentru ca viața comunităților să se desfășoare în spiritul grijii față de cetățenii care ne-au investit cu această înaltă responsabilitate.

”Ținând cont de faptul că: ​municipiile și orașele puternic dezvoltate înseamnă state puternice, ​autoritățile locale sunt cele care administrează și gestionează viața comunităților locale, ​municipiile și orașele sunt motoare de dezvoltare în fiecare țară, autoritățile locale, în speță aleșii locali, beneficiază de cel mai înalt grad de încredere publică, ​prin Carta Europeană a Autonomiei Locale 'Autoritățile publice locale pot să coopereze, în condițiile prevăzute de lege, cu autoritățile administrației publice locale din alte state', Primarii municipiilor din România solicită Primarilor municipiilor și orașelor din Federația Rusă, în calitate de reprezentanți legitimi ai comunităților locale, să facă toate diligențele necesare față de autoritățile centrale pentru a opri acest război care nu reprezintă poporul rus și viitorul în care doresc să trăiască popoarele europene”, se mai arată în comunicatul ARM, semnat de către primarul Emil Boc. 

”Noi nu blamăm poporul rus pentru războiul lui Putin”

În cadrul aceluiași comunicat, AMR susține că ”acest război este războiul lui Putin, nu războiul rușilor împotriva fraților și surorilor lor din Ucraina. Tinerilor de astăzi trebuie să li se permită să învețe și să colaboreze, nu să se ucidă între ei pentru cauze și țeluri care nu sunt ale lor”.

”Dragi primari din Federația Rusă, războiul lui Putin nu este războiul dumneavoastră! Noi nu blamam poporul rus pentru războiul lui Putin! Poporul rus nu merită să fie stigmatizat pentru erorile liderului lor! Dragi primari, vă rugăm să vă implicați și dumneavoastră pentru a opri acest război. Viitorul trebuie să fie al colaborării și nu al revizionismului și al războiului. Putin este interesat să rescrie trecutul, nu să construiască un viitor comun democratic”, a concluzionat Asociația Municipiilor din România. 

Vezi și: Wizz Air oferă 100.000 de zboruri gratuite refugiaților. Plecări inclusiv din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel