Data publicării:

Asistent român, suspect de coronavirus la Timişoara. Tudor Ciuhodaru, ”consternat”: Ce s-a întâmplat în Franța, în doar 10 minute

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Medicul Tudor Ciuhodaru s-a declarat consternat de măsurile luate de autorităţile din România împotriva coronavirusului, după ce un asistent medical întors din Germania s-a prezentat la camera de urgenţe a spitalului din Timişoara cu simptome ale virusului. 

Alegeri prezidentiale 2024

"Sunt absolut consternat de măsurile luate de autorităţi. Să ne aducem aminte de cazul Franţei, care în 10 minute de la primul caz suspect de coronavirus, erau cu testele în mână, iar suspecţii erau izolaţi corect. Aici e vorba de un cadru medical care tratează pacienţi cu coronavirus. Nu are şi el o evidenţă? Ştia că a intrat în contact cu coronavirus, nu a anunţat pe nimeni. Chestionarele alea sunt de ochii lumi, nu sunt bune nici măcar ca triaj epidemiologic. Era suficient să îl întrebe cineva la vamă dacă a intrat în contact cu cineva suspect de coronavirus. Noi nu suntem în Schengen, deci cineva te întreabă ceva la vamă. S-ar fi putut lua măsuri rapide! Nici treaba cu izolarea la domiciliu nu este eficientă, pentru că nu are nimeni circuite diferite în casă pentru soţ, soţie, copii!", a spus medicul Tudor Ciuhodaru în exclusivitate pentru DC NEWS.

Ciuhodaru, întrebare CHEIE

"Până acum, am avut şansa de a nu ne confrunta cu un astfel de caz, dar este nevoie de un plan unic la nivel european, pentru a se reglementa intervenţia în astfel de cazuri. Virusul acesta se răspândeşte exponenţial, a crescut de 1000 de ori numărul de cazuri într-o lună de zile. Tânărul a stat cinci zile în ţară! Măsurile de prevenţie sunt cele mai importante, şi este nevoie de măsuri de informare a populaţiei, pentru că este o alertă la nivel global. Poate îmi explică şi mie de ce trebuie plimbaţi pacienţii peste tot în România, de ce spitalele nu pot izola pacienţii infectaţi sau suspectaţi, măcar în spitalele judeţene? De ce nu există posibilitatea de testare măcar în spitatele judeţene, măcar câte 5 teste de fiecare", a mai spus Ciuhodaru. 

La ora 18:00, probele biologice nu ajunseseră încă la Institutul Matei Balş din Capitală, unde au fost trimise cu un autoturism din Timişoara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel