Urmărește emisiunea live
Asimptomaticii, liberi din spitale, decizie CCR. Gheorghe Iancu: Sesizări de neînțeles din partea Avocatului Poporului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Profesorul de drept constituțional Gheorghe Iancu a vorbit despre șansele ca legile semnalate de Avocatul Poporului să fie declarate neconstituționale în cadrul ședinței Curții Constituționale a României, din 25 iunie.

Citiți mai multe despre ședința din 25 iunie și părerea fostului președinte CCR aici.

Dintre aceste excepții de neconstituționalitate, unele au fost ridicate de Avocatul Poporului, Renate Weber, și privesc starea de alertă, amenzile date în această perioadă și carantina instituționalizată a persoanelor reîntoarse din țările considerate cu risc epidemiologic.

Avocatul Poporului invocă încălcarea art. 1 (5) din Constituție. Acest articol spune cu totul și cu totul altceva, nu despre previzibilitatea și claritatea textelor de lege. Aici se spune că în România trebuie respectată Constituția, iar ea vorbește de claritate”, a explicat prof. Iancu, în legătură cu unul dintre articolele legilor semnalate de Renate Weber.

Sesizări de neînțeles din partea Avocatului Poporului

Eu nu știu ce a fost în capul femeii acesteia, în capul ei cred că este numai Soros. Eu unul nu am înțeles la ce s-a referit și la ce se referă când vrea să atace prevederile din legea nr. 55/2020”, a spus Gheorghe Iancu, care a ocupat la rândul său funcția de Avocatul Poporului între 2011 și 2012.

Deci dacă în articolele legii, în articolul 4 în special, s-a dat posibilitatea Parlamentului să aprobe Hotărârea respectivă, ceea ce este o prostie, dar, mă rog, asta-i legea, ar însemna că dacă Parlamentul respinge să fie neconstituțional. Nu este adevărat”, a adăugat profesorul de drept, continuând cu o remarcă la adresa fostului președinte CCR: „Lăsând la o parte faptul că domnul Zegrean ar trebui să mai stea liniștit, el habar n-are drept constituțional”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel