Ashleigh Barty a câştigat Australian Open
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Ashleigh Barty a câştigat pentru prima oară Australian Open.

Ashleigh Barty a câștigat finala primului Grand Slam al anului, de la Australian Open, învingând-o în finală pe jucătoarea americană Danielle Rose Collins, în două seturi, cu 6-3, 7-6 (2), după o oră și 29 de minute.

Barty devine astfel prima localncă ce câștigă Australian Open, după 42 de ani. Chris O'Neil, în 1978, a fost ultima, care a câștigat la Melbourne.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, ambele jucătoare valorificând serviciul. Collins a avut o minge de break ratată în game-ul 5, dar cea care a făcut primul break a fost australianca. Ea a preluat conducerea cu 4-2, închizând setul cu 6-3.

Collins a amuțit spectatorii din arena Rod Laver, când în setul secund a realizat primul break, pentru 1-3, dublându-l apoi și desprinzându-se la 1-5, pe fondul unor greșeli neforțate repetate ale lui Barty.

Liderul mondial a refăcut însă în mod autoritar diferența, câștigând 4 game-uri la rând și egalând 5-5.

Cele două și-a făcut apoi serviciul și au dus setul la tiebreak, câștigat în cele din urmă de Asghley Barty, care devine astfel câștigătoarea primului Grand Slam al anului, fără să piardă nici măcar un set.

Pentru câștigarea turneului, învingătoarea a primit 3.212.000 dolari și 2.000 de puncte WTA, în timp ce învinsa a fost recompensată cu 1.606.000 dolari și 1.300 puncte WTA, transmite Mediafax.

Citeşte şi: Federer, Djokovic, Nadal, Osaka și Serena Williams în topul celor mai bine plătite vedete din tenis

În ciuda pandemiei COVID-19, vedetele din tenis au reușit totuși să câștige destul de mulți bani în 2021. Topul e condus în continuare de Roger Federer. Clasamentul are însă și prezențe oarecum surprinzătoare, dar și nume ale căror venituri sunt incredibil de mici.

Jucătorii de elită din tenisul mondial au suferit o ușoară pierdere în ceea ce privește veniturile față de anul precedent, cifra din 2020 (338 milioane USD) scăzând cu 19,5 milioane dolari și ajungând la un total de 318,5 milioane dolari în 2021.

Legenda elvețiană Roger Federer a avut venituri mai mici, însă în clasamentul jucătorilor de tenis și-a păstrat totuși locul din fruntea listei de venituri. Potrivit Forbes, Federer a încasat o sumă frumușică de 90,6 milioane de dolari în 2021.

Pe locurile doi și trei pe listă se află Naomi Osaka și, respectiv, Serena Williams. Vedeta japoneză, care este campioana în exercițiu atât la US Open, cât și la Australian Open, a încasat suma neverosimilă de 60,1 milioane de dolari, însă, din aceștia doar 5,1 milioane sunt câștigați pe terenul de tenis.

Serena Williams a încasat, de asemenea, un onorariu impresionant de 41,8 milioane de dolari, din ca doar 1,8 milioane din tenis.

Novak Djokovic se află pe locul al patrulea. Totalul său nu este cu mult în urma Serenei, sârbul reușind să obțină frumoasa sumă de 38 de milioane de dolari.

Spaniolul Rafael Nadal încheie topul primilor cinci, luând acasă o sumă impresionantă de 27 de milioane de dolari

Imediat după el, pe locul șase, se află, în mod surprinzător, japonezul Kei Nishikori, numărul 46 mondial, care a câștigat 26 de milioane de dolari, din care doar 1 milion din tenis.

În schimb, jucători mult mai bine plasați ca el, precum Stefanos Tsitsipas sau Daniil Medvedev, au câștigat sume mai modeste, nefiind tât de căutați de agențiile de publicitate.

Poate cel mai surprinzător loc în ocupă australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, care e abia pe locul 10, cu 5,8 milioane dolari, din care doar 2 milioane din contracte de publicitate.

Top 10 al celor mai bine plătiți jucători în 2021:

10. Ashleigh Barty - Câștiguri pe teren: 3,8 milioane de dolari/Câștiguri în afara terenului: 2 milioane de dolari/Câștiguri totale: 5,8 milioane de dolari

9. Stefanos Tsitsipas - Câștiguri pe teren: 4,1 milioane de dolari/Câștiguri în afara terenului: 4 milioane de dolari/Câștiguri totale: 8,1 milioane de dolari

8. Dominic Thiem - Câștiguri pe teren: 4,9 milioane de dolari/Câștiguri în afara terenului: 4 milioane de dolari/Câștiguri totale: 8,9 milioane de dolari

7. Daniil Medvedev - Câștiguri pe teren: 5,9 milioane de dolari/Câștiguri în afara terenului: 8 milioane de dolari/Câștiguri totale: 13,9 milioane de dolari

6. Kei Nishikori - Câștiguri pe teren: 1 milion de dolari/Câștiguri în afara terenului: 25 milioane de dolari/Câștiguri totale: 26 milioane de dolari

5. Rafael Nadal - Câștiguri pe teren: 4 milioane de dolari/Câștiguri în afara terenului: 23 milioane de dolari/Câștiguri totale: 27 milioane de dolari

4. Novak Djokovic - Câștiguri pe teren: 8 milioane de dolari/Câștiguri în afara terenului: 30 milioane de dolari/Câștiguri totale: 38 milioane de dolari

3. Serena Williams - Câștiguri pe teren: 1,8 milioane de dolari/Câștiguri în afara terenului: 40 milioane de dolari/Câștiguri totale: 41,8 milioane de dolari

2. Naomi Osaka - Câștiguri pe teren: 5,1 milioane de dolari/Câștiguri în afara terenului: 55 milioane de dolari/Câștiguri totale: 60,1 milioane de dolari

1. Roger Federer - Câștiguri pe teren: 0,6 milioane de dolari/Câștiguri în afara terenului: 90 milioane de dolari/Câștiguri totale: 90,6 milioane de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel