ASF, chemată în Parlament să dea socoteală despre dezastrul scumpirilor polițelor RCA. Anca Dragu (USR): Să explice ce se întâmplă!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Grupul parlamentar al USR va adresa conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) o solicitare pentru a veni la Parlament pe tema poliţelor RCA, a declarat, miercuri, senatorul Anca Dragu.

Întrebată la Parlament dacă USR va chema în Parlament conducerea ASF pe tema poliţelor RCA, Anca Dragu a confirmat: 'Da, cu siguranţă. Astăzi am discutat deja cu colegii mei şi noi am mai cerut ca ASF să vină să discutăm. Nu se întâmpla acest lucru'. Potrivit ei, 'aceste numiri politice de fapt îi şi protejează pe cei care conduc această instituţie'.

'Dar da, vom insista ca ASF să vină şi să dea socoteală, să explice ceea ce face, de fapt ceea ce nu se întâmplă, pentru că e clar că nu şi-au făcut treaba în ceea ce priveşte supravegherea pieţei de asigurări', a adăugat Anca Dragu.

În ceea ce priveşte noua majorare cu 40% a poliţelor RCA, Anca Dragu a opinat că aceasta arată, cu siguranţă, că situaţia în piaţă este una dificilă, mai ales pentru marii jucători din RCA.

'Ăsta este mesajul pe care noi putem să-l înţelegem ca simpli cetăţeni, dar această piaţă are un reglementator şi supraveghetor. Acesta este ASF şi trebuie să vină şi să explice ce se întâmplă, nu să ne dăm noi cu părerea din afară', a transmis ea, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel