ASF a sancționat din nou Euroins cu o amendă de peste 400.000 de euro
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 09 iun 2022, 15:55
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Mikhail Nilov)
Euroins a fost sancționat de ASF cu o amendă pentru întârzierea plăţilor dosarelor de daună. 

Euroins România a fost din nou sancţionat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în luna mai 2022 cu o amendă de 419.900 lei pentru întârzierea plăţilor dosarelor de daună şi neachitarea penalităţilor de întârziere, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

ASF a mai amendat compania în luna martie 2022 cu 3 mil. lei, din care Euroins trebuia să plătească suma de 2,39 mil. lei pentru înregistrarea unor fonduri neconforme şi 652.100 lei pentru neprezentarea tuturor documentelor solicitate de echipa de control, plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplata unor penalităţi, constatarea daunelor RCA cu întârziere şi subevaluarea rezervei de daună avizată.

Pe lângă suma cumulată de 3 mil. lei, ASF a sancţionat şi CEO-ul companiei, Tanja Blatnik, cu o amendă ed 98.500 lei pentru transmiterea unor raportări neconforme.

ASF, anunţ de ultimă oră despre piaţa RCA

Concentrarea excesivă înregistrată pe piaţa RCA, în ultimii ani, începe să se reducă treptat, după falimentul companiei City Insurance, a transmis Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Cel puţin şase din cele opt societăţi autorizate să vândă asigurări de răspundere civilă obligatorie auto au cumulat cote de piaţă considerabile în ianuarie 2022, conform analizelor effectuate de ASF.

“Compania cu cele mai mari vânzări rămâne Euroins România Asigurare Reasigurare, a cărei cotă de piaţă a crescut doar marginal, de la 35,4% pe ansamblul anului 2021, la 37,6% în luna ianuarie 2022. În acelaşi timp, cotele de piaţă ale altor firme au crescut, marcând un proces de diversificare până la un nivel care nu a mai fost atins în ultimii ani, concentrarea accentuată fiind, de altfel, una dintre marile probleme ale pieţei RCA”, au mai transmis reprezentanţii ASF.

Allianz-Ţiriac Asigurări a avut o cotă de piaţă de aproape 18,7% în ianuarie, iar Groupama Asigurări a ajuns la 14,5%, arată datele ASF. Cu o singură excepţie notabilă şi ceilalţi jucători din piaţa RCA au avut, în ianuarie, cote semnificativ peste cele obişnuite din ultimii ani.

G Ad:

Grawe România Asigurare s-a apropiat de 11% din vânzările de RCA, Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group a atins 9,7%, iar Omniasig Vienna Insurance Group 7,4%, în timp ce Generali România Asigurare Reasigurare a marcat o cotă de doar 1,27%. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro