Șase leacuri naturiste pentru a scăpa de insomnie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nu este nevoie să faci abuz de somnifere atunci când insomnia nu îţi dă pace. Remediile naturiste au o eficacitate dovedită și, în plus, sunt ieftine și ușor de găsit.

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să te foiești în pat toată noaptea, fără să reușești să închizi un ochi? Cel mai ușor este să apelezi la somifere, însă nu este și cea mai bună soluţie, mai ales că multe dintre ele dau dependenţă dacă sunt folosite un timp îndelungat. Data viitoare când ai probleme cu somnul, încearcă unul dintre remediile de mai jos, pentru că acestea sunt mai puţin agresive.

Rădăcina de valeriană - chiar dacă miroase îngrozitor, este una din cele mai eficiente plante pentru inducerea somnului. Se găsește sub formă de capsule, ceai, tinctură sau tablete. Administrarea tincturii de valeriană înlătură dificultatea în a adormi, favorizează apariţia fazei de somn profund fără vise și micșorează semnificativ procentul de treziri nocturne. Se recomandă un tratament de șase luni, în care se administrează seara, la ora 19.00, și apoi, înainte de culcare, o linguriţă de tinctură diluată cu puţină apă.

Museţelul – este una dintre cele mai vechi și mai folosite plante medicinale. Ceaiul de mușeţel favorizează somnul datorită proprietăţilor sale naturale. Trebuie reţinut faptul că ceaiul de museţel se prepară cu apă clocotită, dar nu se lasă să dea în fiert deoarece planta își pierde astfel proprietăţile tămăduitoare.

Mod de preparare: Infuzie din două linguriţe de plantă puse în 250 ml de apă clocotită. Se acoperă timp de zece minute, după care se strecoară și se îndulcește un pic. Sunt recomandate două căni pe zi.

Telina - Pe lângă faptul că multe mâncăruri n-ar mai fi la fel de gustoase fără ea, ţelina are și importante calităţi curative. Conţine o serie de compuși ce scad concentraţia de hormoni ai stresului.  O rădăcină de ţelină consumată înainte de culcare vă poate da un somn liniștit. 

Lămâia - are efect bactericid, antiseptic, diuretic, antireumatismal, scade aciditatea gastrică, este remineralizant și tonic cardiac. Ceaiul de lămâie consumat seara, înainte de culcare, calmează și oferă un somn liniștit. 

Citește și: Apa cu lămâie – 10 beneficii pentru sănătate



Lavanda - numită și „mireasma care vindecă”, este un foarte bun sedativ. Mirosul de lavandă, un parfum delicat și discret, relaxează sistemul nervos și reduce stresul. Uleiul de lavandă poate fi folosit intern, fiind antiseptic, ușor antispastic, calmant, analgezic și cicatrizant.

Hameiul - atunci când una dintre cauzele insomniei are legătură cu ciclul menstrual, hameiul este extrem de folositor deorece calmează fluctuaţiile hormonale. Ceaiul de hamei are însușiri binefăcătoare în boli de ficat și gută. O cană de ceai înainte de culcare induce o stare relaxantă și un somn liniștit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel