ASE: Centrul de învăţământ la distanţă din Tulcea ar putea fi desfiinţat
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
Academia de Studii Economice din Bucureşti intenţionează să desfiinţeze Centrul de învăţământ la distanţă care funcţionează în judeţul Tulcea, din cauza numărului mic de studenţi, potriviu unui anunț postat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean.

"Consiliul Județean Tulcea lansează un apel de susținere a învățământului superior din județul nostru, fiind un aliat de încredere al formării specialiștilor de înaltă calificare care să contribuie activ și pe termen lung la dezvoltarea județului.

Concret, Consiliul Județean susține inițiativa Academiei de Studii Economice din București de a promova o ofertă de formare locală foarte valoroasă pentru tulceni, luând în considerare specificul zonei noastre. A.S.E. București ne-a pus la dispoziție o specializare vitală pentru dezvoltarea economiei județului, și anume pregătirea unor specialiști în dezvoltarea agriculturii, industriei alimentare și protecției mediului, ramuri de creștere economică a județului Tulcea. Cu atât mai mult cu cât vorbim de singura instituție de învățământ superior care funcționează actualmente la Tulcea (de cinci ani, de când și-a reluat activitatea), în contextul în care aproape toate reședințele de județ din țară dispun de multiple oferte de formare locală prin învățământul superior.

Întrucât numărul studenților de la Tulcea este în continuă scădere, cei mai mulți dintre absolvenții de liceu optând pentru continuarea studiilor în centrele universitare din marile orașe și/sau din străinătate, A.S.E. București ia în calcul închiderea Centrului de Învățământ la Distanță de la Tulcea dacă numărul studenților nu crește sau județul nu apelează și la alte programe de formare, perfecționare a personalului sau sprijin pentru elaborarea unor proiecte de dezvoltare.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, viitorul dezvoltării noastre ca județ ar fi grav afectat, având în vedere ca nu A.S.E. București are nevoie de Tulcea, ci Tulcea are nevoie de expertiza și diplomele aceastei prestigioase instituții de învățământ superior din România.În această situație, depinde de fiecare dintre noi să-și convingă copiii, nepoții sau cunoștințele din comunitate că opțiunea de a urma cursurile acestei facultăți va asigura un viitor mai bun tinerilor și locului din care aceștia provin.

În acest sens, ar putea fi luată în calcul și posibilitatea unor forme de susținere financiară prin instituirea unor burse de contract. În acest sens, Centrul I.D. Tulcea, care funcționează în cadrul Colegiului Economic „Delta Dunării”, va disemina materiale promoționale pentru concursul de admitere din acest an, unele pentru afișare, altele pentru a le fi înmânate direct celor interesați.Haideți să considerăm acest demers educativ ca fiind prioritar pentru viitorul mai bun al județului nostru", se precizează în apelul postat de Consiliul Județean pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel