Asasinatul de Arad. Operațiune secretă și percheziții de amploare, coordonate de la București. Mascații au scotocit tot orașul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Asasinatul de Arad. Operațiune secretă și percheziții de amploare / Foto: Pixabay
Asasinatul de Arad. Operațiune secretă și percheziții de amploare / Foto: Pixabay
Percheziții de amploare au avut loc la Arad, la o lună și jumătate de la moartea afaceristului Ioan Crișan.

Mascaţii şi poliţiştii au scotocit tot Aradul, la o lună şi jumătate de la asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan, scrie Observator.ro. Perchezițiile de amploare îi vizează în primul rând pe traficanții de ţigări pentru a vedea dacă au fost sau nu implicaţi în moartea afaceristului. Operaţiunea gigant, coordonată de la Bucureşti, ar fi fost una secretă pentru poliţiştii din Arad.

Liderul traficanților a fugit

Cu toate acestea, liderul traficanţilor, ar fi dispărut de acasă la patru dimineaţă, încărcat cu bagaje. Nicio maşină nu intră şi nu iese din oraş fără să fie controlată. Zeci de case şi firme sunt scotocite. Sunt vizaţi traficanţii de ţigări din vestul ţării, aparent pentru că pun în pericol sănătatea şi bugetul statului. Totuși, potrivit Observator, în realitate perchezițiile ar fi făcute în contextul morții afaceristului Ioan Crișan, asasinat care a avut loc în urmă cu  lună și jumătate. 

Potrivit unor surse din anchetă, înainte să fie asasinat, omul de afaceri le-ar fi dat poliţiştilor un pont în urma căruia a fost confiscat un transport ilegal de ţigări. Camionul a ajuns în curtea firmei sale, dar a dispărut ulterior în mod misterios. În cazul morții afaceristului nu a fost încă nimeni reținut, asta deși a trecut destul de mult timp de când acesta a murit după ce mașina i-a fost aruncată în aer. Mai mulți criminaliști au spus anterior că moartea afaceristului ar putea avea legătură cu acel transport de țigări, totuși până acum autoritățile nu au venit cu declarație oficială despre acest subiect. 

IPJ Arad şi DIICOT Arad nu știau despre descinderi

Operaţiunea de la Arad este una  fără precedent. Concret, peste150 de percheziţii au avut loc simultan. Totul a fost coordonat de şefii de la Bucureşti, care au mers personal în vestul ţării. Mai mult, la IPJ Arad şi la DIICOT Arad s-a aflat de descinderi când acestea erau  deja în desfăşurare. Aproape 100 de suspecţi au fost duşi, cu dubele, la audieri, la Bucureşti. Poliţiștii au găsit în locuinţele suspecţilor sume mari de bani, ţigări şi droguri. Totuși, nu se știe cum a reușit să fugă cel considerat liderul traficanților, în contextul în care a totul a fost ținut în mare secret. Și alte persoane nu ar fi fost găsite acasă în timpul perchezițiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel