Asaltul final al USR asupra ASSMB. Vasile Apostol, pas în spate după presiunile USR: Demisia, pentru a nu bloca bugetul Capitalei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
foto Facebook Vlad Voiculescu
foto Facebook Vlad Voiculescu
Vasile Apostol și-a dat demisia de la conducerea ASSMB, explicând de ce a făcut-o, după 15 luni în care a fost atacat constant de Vlad Voiculescu, liderul USR București. 

”Am luat act de demisia directorului general al ASSMB, Vasile Apostol. Îi mulțumesc domnului Apostol pentru activitatea în fruntea ASSMB într-o perioadă dificilă, în care a trebuit gestionată pandemia COVID-19 și au fost făcute eforturi mari pentru ca bucureștenii să beneficieze de serviciile de sănătate ale spitalelor din subordinea municipalității. Am avut o discuție cu viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu și am convenit că va gestiona situația astfel încât activitatea ASSMB să continue fără sincope. E important ca bucureștenii să se poată baza în continuare pe instituțiile de sănătate publică ce țin de Primăria Capitalei.” a scris Nicușor Dan, primarul Capitalei, pe Facebook. 

Demisia vine chiar înainte de Consiliul General al Municipiului București, care se anunță tensionată. Pe ordinea de zi, sunt, printre altele, un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului municipiului București pe anul 2022, dar și alte subiecte ce au generat scandal anterior. 

Citește și: Scandal în CGMB. Membrii PSD au părăsit ședința, nemulțumiți de absența lui Nicușor Dan. Exproprierile pentru Cartierul Henri Coandă rămân în așteptare

Locuitorii din cartierul Henri Coandă, din nou la mâna PSD 

În fapt, demisia lui Vasile Apostol de la ASSMB, numit de vechiul primar și păstrat de Nicușor Dan, care i-a apreciat meritele, a venit la fix și după o lungă serie de presiuni asupra primarului general din partea USR București, condus de Vlad Voiculescu.  

Scandalul în care Apostol a făcut un pas în spate, la presiunea USR

”După 2 ani și 2 luni de activitate în fruntea ASSMB, astăzi am decis, cu responsabilitate, să îmi dau demisia de onoare pentru a nu pune în pericol votarea bugetului Primăriei Municipiului București pe anul 2022, într-un context intern și internațional extrem de dificil.” a anunțat Vasile Apostol, într-un comunicat de presă. 

”Pentru cei care poate nu știu, după alegerile locale din toamna anului 2020, am fost supus în permanență unor presiuni politice greu de imaginat din partea USR, partid care acum s-a blocat în votarea bugetului de persoana mea.” acuză el, care subliniază că a fost acuzat, timp de 15 luni, fără dovezi, de lucruri total neadevărate, doar din interes politic. 

Timp de 15 luni, Vlad Voiculescu și Horia Tomescu au avut față de mine o atitudine inchizitorială, fără a avea autoritatea morală, legală sau profesională care să le permită să îmi aprecieze munca și să mă judece. Dar suntem într-o situație complicată în plan politic local, existând riscul ca bugetul Capitalei să nu fie votat. În același timp, există un război la granițele României, iar din Ucraina vin mii de refugiați care au nevoie inclusiv de îngrijire medicală. Eu și colegii mei din ASSMB am fost și suntem implicați total în tot ceea ce facem, și din respect pentru munca lor, am decis să fac un pas în spate.” anunță Apostol. 

”Acesta este contextul în care am hotărât că trebuie să demisionez de la conducerea ASSMB, lăsând astfel spațiu pentru ca negocierile politice să ducă la soluțiile potrivite pentru București.” a explicat Apostul care a subliniat că pleacă cu fruntea sus, cu multe lucruri făcute la ASSMB.

”Îi mulțumesc primarului general Nicușor Dan pentru încrederea pe care mi-a acordat-o și pentru faptul că a văzut în mine ceea ce sunt cu adevărat, un profesionist în domeniul administrației și nu un instrument politic.” a transmis el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel