Ingrediente
500 gr spanac
1 legătură de ceapă verde
1 salată verde
1 legătură de leuștean
350-400 gr piept de porc afumat
400 gr roșii conservate
zeamă de lămâie
2-3 linguri de ulei
2-3 ouă
sare
piper
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt, pieptul de porc se taie în cuburi și se trag împreună la tigaie, în uleiul încins. Spanacul se opărește în apă cu sare și puțin bicarbonat, apoi se scurge bine, se toacă și se adaugă peste ingredientele din tigaie.
Mai departe, se adaugă și salata verde, doar nervurile groase, apoi roșiile și se completează cu apă fierbinte.
Se lasă ciorba țărănească de spanac să fiarbă pentru câteva minute, timp în care se adaugă sare și piper.
Înainte de stingerea focului, se adaugă leușteanul tocat și ouăle bătute și diluate cu puțină zeamă fierbinte.
La final, potrivit a1.ro, se acrește cu zeamă de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- PSD spune că a găsit originalul cărții lui Ciucă - „În slujba țării”. E scrisă de doi generali / foto
- BANCUL ZILEI: Naufragiatul...
- Român stabilit în Anglia: "În Marea Britanie, copiii plătesc părinților chirie. Noi, românii, avem simțul familiei" - VIDEO
- Adrian Negrescu, previziuni sumbre pentru 2025: Vom pierde câteva sute de mii de locuri de muncă
- Propunerea trimisă de sindicate la partide pentru modificarea Legii pensiilor. Lista principalelor schimbări solicitate
- Vrei copii după 35 - 40 de ani? Dr. Alice Barbu (SANADOR), recomandare pentru toate femeile care cred ca mai e timp / video
- Primarii și prefecții, complici în încălcarea legii în cazul inundațiilor din Galați și Vaslui
- Soarta oamenilor care au rămas fără case, la mâna unui condamnat penal de la Apele Române, plătit cu 4000 de euro lunar
- Noi explozii în Liban. Staţii de emisie-recepţie walkie-talkie ale Hezbollah au fost detonate - Update: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU / Video
- Iohannis, cap de listă la Senat? Diana Tache, informație pe surse despre candidatură / video