Pentru preparare orezului sârbesc aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană de orez, trei căni de apă, grăsime de pasăre, doi ardei roşii, un morcov, 100 de grame de ciuperci, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să spălaţi orezul şi să-l puneţi la fiert. Se spală orezul, apoi se pune la fiert. Adăugaţi şi grăsimea de pasăre, ca să iasă mai gustos.
Se curăţă cei doi ardei şi se toacă mărunt, morcovul îl daţi prin răzătoare, iar ciupercile le spălaţi şi le scurgeţi bine de apă. Le căliţi pe toate într-o tigaie cu puţin ulei. Nu uitaţi să puneţi un o linguriţă de sare şi puţin piper.
După ce s-a fiert orezul, adăugaţi legumele şi amestecaţi. Se mai lasă pe foc aproximativ două minute, apoi se adaugă puţin pătrunjel tocat mărunt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan