Data actualizării:
Data publicării:

Turneul Campioanelor. Aryna Sabalenka îngrozită de condițiile de la Cancun: Mă simt cu adevărat nerespectată de WTA

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: captura wta tennis
FOTO: captura wta tennis
Aryna Sabalenka este nemulțumită de condițiile de la Cancun, unde are loc actuala ediție a Turneului Campioanelor.

Aryna Sabalenka, liderul mondial, a obținut o victorie clară în debutul Turneului Campioanelor, unde a învins, scor 6-0, 6-1, pe Maria Sakkari (Grecia, locul 8). Cele două, alături de Jessica Pegula și Elena Rîbakina fac parte din Grupa Bacalar.

Cea de-a doua grupă, Grupa Chetumal, este formată din Iga Swiatek(a doua favorită), Coco Gauff (3), Ons Jabeur (6) şi Marketa Vondrousova (7).

În ciuda acestui succes, Sabalenka s-a declarat nemulțumită de condițiile pe care le-a găsit la Cancun, locul unde se desfășoară actuala ediție a WTA Finals - Turneul Campioanelor.

”Sunt bucuroasă că am putut să rămân concentrată în această seară, să depăşesc condiţiile şi să joc bine. Trebuie să spun însă că sunt foarte dezamăgită de WTA şi de experienţa de până acum la WTA Finals.

Ca jucătoare, mă simt cu adevărat nerespectată de WTA. Cred că majoritatea dintre noi suntem. Nu este nivelul de organizare pe care îl aşteptam pentru acest turneu", a subliniat jucătoarea belarusă, care subliniat că nu se simte ”în siguranţă” pe terenul de la Cancun, unde s-a putut antrena pentru prima oară abia sâmbătă, conform Agerpres.

În alt meci din Grupa Bacalar, Jessica Pegula, a cincea favorită, a trecut de Elena Rybakina, cap de serie numărul 4, cu 7-5, 6-2.

Din Grupa Chetumal, ale cărei meciuri încep luni, fac parte Iga Swiatek (a doua favorită), Coco Gauff (3), Ons Jabeur (6) şi Marketa Vondrousova (7).

Amintim că ediția precedentă a Turneului Campioanelor a fost câștigată de Caroline Garcia, iar singura ediția în care o româncă a fost prezentă în Turneul Campioanelor a fost ediția din 2014, la care Simona Halep a obținut prima sa victorie importantă în fața Serenei Williams, în faza grupelor.

Citește și: De ce nu a mai luat startul David Popovici la probele de sâmbătă ale Memorialului Marek Petrusewicz" de la Wroclaw (Polonia) 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel