Data publicării:

Artistul german Gerhard Richter se opune ferm înfiinţării unui muzeu dedicat operei sale la Köln

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pictorul, sculptorul şi fotograful german Gerhard Richter se opune ferm înfiinţării unui muzeu dedicat exclusiv operei sale la Köln, oraşul în care locuieşte de decenii, informează DPA.

"Nu vreau propriul meu muzeu", a declarat artistul de 87 de ani, vineri, din Köln, în replică la planurile de creare a unui Muzeu Richter.

Celebrul artist a precizat că decizia sa este definitivă, indiferent ce propuneri viitoare îi vor face responsabilii oraşului.

Artistul, care s-a născut la Dresda şi şi-a început cariera în Germania de Est, a declarat că nu s-a decis ce se va întâmpla cu lucrările aflate încă în posesia sa. 

Unele ar merge la Dresda, unde se află Arhiva Gerhard Richter, iar altele ar fi oferite unui muzeu de artă modernă, care ar urma să fie înfiinţat la Berlin, a precizat el.

"Întreaga chestie este un pic în aer. Mai avem timp, până la urmă", a indicat Richter.

Richter şi soţia sa au fugit din Germania de Est via Berlin în februarie 1961, cu câteva luni înainte de construirea Zidului Berlinului. Artistul şi-a continuat studiile de artă la Dusseldorf.

Fritz Schramma, fostul primar din Köln, s-a aflat în spatele ideii de a înfiinţa în acest oraş un muzeu dedicat artistului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel