Urmărește emisiunea live
Arsuri la tălpile picioarelor. Tratament naturist pentru a reduce disconfortul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Picioarele neliniștite a devenit o problemă din ce în ce mai frecventă. Tot mai multe persoane se luptă cu arsuri la tălpile picioarelor căutând tratament pentru această afecțiune. Acest disconfort afectează somnul și activitatea zilnică, generând o stare de oboseală și tulburare.

Pentru a reuși să scapi de arsurile la tălpile picioarelor trebuie să aplici la timp diverse remedii. Această afecțiune poate evolua, dezvoltând alte afecțiuni. Tot mai multe persoane spun că leacurile bătrânești sunt extrem de bune pentru ameliorarea disconfortului provocat de arsurile la tălpi.

Din ce cauză apar arsurile la picioare: Afecțiuni ce provoacă acest disconfort

De cele mai multe ori, arsurile la tălpile picioarelor pot fi semne ale distrugerii unor nervi din zona picioarelor. De asemenea, o afecțiune ce poate provoca această senzație este diabetul. Circulația sângelui în zona picioarelor reprezintă o cauză ce ar putea declanșa arsurile la picioare.

Pentru a reuși să reduci această senzație neplăcută trebuie să-ți odihnești picioarele. Este recomandat să ții picioarele timp de o oră în infuzie de pelin și mentă. Pentru a pregăti amestecul potrivit pentru această procedură trebuie să amesteci 20 gr de pelin și 20 gr de mentă. Amestecul trebuie lăsat la infuzat pentru 20 de minute în doi litri de apă fierbinte. Specialiștii recomandă efectuarea unei astfel de proceduri timp de 4-5 seri consecutiv. Cu siguranță, deja după prima procedură, arsurile la tălpile picioarelor vor dispărea.

Dacă nu este tratat la timp, această afecțiune poate provoca și mâncărime, arsura devenind din ce în ce mai ascuțită. Neliniștea la ambele picioare nu dispare de la sine, arsura poate deveni tot mai dureroasă, provocând disconfort și la nivelul genunchilor.

Arsuri la tălpile picioarelor: Tratament pentru ameliorarea durerii

Problema arsurilor la tălpile picioarelor este o problemă cronică, fiind tot mai răspândită. Pentru a reuși să scapi de această senzație există o serie de leacuri bătrânești ce te vor ajuta să ameliorezi durerea. Acest disconfort poate fi ameliorat cu ajutorul unor antibiotice dar și prin apelarea la unele remedii naturiste.

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru ameliorarea disconfortului provocat de arsurile la tălpile picioarelor sunt băile cu apă rece. Pentru a efectua această procedură ai nevoie de un vas adânc în care să pui apă rece. După cinci minute de stat cu picioarele în apă, aceasta va deveni călduță. De asemenea, poți sta la un nivel mai înalt cu picioarele față de tot corpul, un astfel de exercițiu ameliorează durerea provocată de arsurile la tălpi.

De asemenea, regimul alimentar contribuie la tratarea afecțiunii. Astfel, o dietă bazată pe legume și fructe te poate ajuta să reduci disconfortul creat. De asemenea, odată ce organismul trece printr-un detox, arsurile se ameliorează.

Leacuri bătrânești pentru a calma durerea provocată de arsurile tălpilor

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru ameliorarea arsurilor tălpilor este oțetul de mere. Acizii ce se conțin în acest oțet contribuie la echilibrarea nivelului de PH din organism. Dacă aplici oțet de cidru de mere pe talpa piciorului în doar câteva minute vei reuși să scapi de senzația de la talpa piciorului.

De asemenea, poți pregăti și un remediu pe care să-l bei. Pentru a pregăti amestecul trebuie să adaugi 2 linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă călduță. Din moment ce bei acest remediu vei simți cum senzația de arsură în tălpile picioarelor începe să dispară.

Sarea de mare este folosită din cele mai vechi timpuri pentru a scăpa de senzația de arsură de la nivelul picioarelor. Aceasta conține proprietăți bogate în sulfat de magneziu, având un efect antiinflamator ce calmează disconfortul.

Pentru a pregăti acest remediu ai nevoie de o jumătate de cană de sare în apă fierbinte, pe care o adaugi atunci când faci baie. Această procedură este foarte indicată și persoanelor care suferă de alte infecții.

Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii pentru arsuri la tălpile picioarelor. Tratamentul cu acesta ameliorează durerea și elimină disconfortul provocat. Pentru a folosi acest remediu ai nevoie să mărunțești bine ghimbirul și să-l pui pe zona în care te doare, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel