Arșinel, calomniat în timpul vieții! Bulai: Nu ne surprinde, nu aveau treabă cu actorul, ci cu un personaj public. Stai să vezi când moare Iliescu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Actorul Alexandru Arșinel a fost supus, în ultimii ani, unor atacuri provenite din mai multe segmente ale opiniei publice. Sociologul Alfred Bulai a explicat de ce acest caz nu este singular în istoria României.

Alfrerd Bulai și Val Vâlcu au discutat despre cazul actorului Alexandru Arșinel, care a fost supus mai multor calomnii de-a lungul ultimilor ani ai vieții. Sociologul a explicat de ce acest caz nu este unul singular în istoria României:

„Alexandru Arșinel s-a dus după Stela Popescu și face comedie în ceruri. A fost extrem de atacat în timpul vieții, un actor care nu ar trebui să stârnească atâta furie. În fond, a făcut lumea să râdă, poate să-ți placă sau să nu-ți placă de modul în care joacă, dar să ajungă la confruntări, la campanii online împotriva sa acum câțiva ani ...“, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

„Nu ne surprinde, mai ales că, în principiu, îmi aduc aminte că un pseudo personaj de televiziune l-a spurcat pe Vadim Tudor în ziua în care a murit. În general, există un anumit gen de atenție când spui ceva. Sigur, după aceea poți să spui, dar chiar în momentul ăla relevă că ești puțin dezaxat. Nu ai treabă cu normele morale dintr-o societate și un respect pentru rudele apropiate.

Acum, din punctul ăsta de vedere, campaniile au fost duse și întreținute de niște personaje care oricum nu l-au văzut pe Arșinel pe scenă în viața lor, deci nu aveau treabă cu actorul Arșinel, ci cu un personaj public numit Arșinel. Probabil că oamenii respectivi erau dintre cei care nu-i văzuse nici pe Radu Beligan, Stela Popescu și Ion Caramitru.

Eu nu sunt deloc șocat, pentru că societatea românească s-a comportat la fel și față de alte personaje importante, publice, nu neapărat actori, mai ales politicieni, care au devenit extraordinari pentru că au avut amabilitatea să moară. Corneliu Coposu era ciuca bătăilor în anii ’90. În primii ani după 1990 era pe ultimul loc la neîncredere, era vai de capul lui.

Aceleași personaje care îl făceau în toate felurile, nu pot să reproduc, au reapărut după câțiva ani și în primul rând i-au zis, dintr-odată, „Seniotul“. Hodoronc-tronc era un mare politician“, a spus Alfred Bulai.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Politicienii cu cea mai scăzută încredere în anii ’90. Alfred Bulai: După ce a murit, jurnaliștii s-au schimbat

„Nu mai era babalâcu’. Babalâcu’ de la PNȚCD. Opoziția de dreapta a folosit sloganul ăsta: Vor să fie președinți boșorogii fără dinți! Era vorba de el și de Rațiu. După ani, ăia fără dinți erau președinți“, a completat Val Vâlcu.

„Coposu chiar arăta foarte ofilit, dar și Rațiu părea din alt film, cu papionul lui. Abia aștept când moare Iliescu, deși cred că moare la mult timp după noi, să vezi atunci ce mare politician, minte luminată. Dacă te uiți în presa interbelică, ai să vezi că la fel diferiții actori din vremea respectivă pentru care acum avem o atitudine extraordinară. În vremea respectivă se spurcau, se înjurau. 

Când au murit, au trecut la cei drepți și la cei buni. Celebrul actor Constantin Tănase era mai mult decât controversat. Erau lucruri cât se poate de negative care se spuneau. Din păcate avem această atitudine a noastră de a nu încerca să ridicăm în slăvi pe cineva și în timpul vieții. Uită-te cât de puține filme am făcut despre eroi, chiar și în perioada comunistă. Au fost niște nume uriașe și în sport, în cultură, în literatură. Nu sunt filme despre ăștia. “, a mai spus, la DC News, Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel