Armen Sarkissian, președinte al Armeniei, la Interviurile DCNews
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursă foto: REUTERS/Hayk Baghdasaryan/Photolure
Sursă foto: REUTERS/Hayk Baghdasaryan/Photolure
Dr. Armen Sarkissia, președinte al Armeniei până în 2022, vine în platoul DCNews TV.

Dr. Armen Sarkissian este un recunoscut și influent lider armean care a avut o carieră diversă ca profesor de fizică, diplomat de rang înalt, Prim-ministru al Armeniei și Președinte al Republicii. El are o experiență vastă în diplomația globală, o cunoaștere profundă și practică a economiilor în tranziție și a proceselor de construcție a statului în regiunea Eurasia.

În plus, are și o viziune clară și proprie asupra celor mai dificile provocări interne și externe cu care se confruntă factorii de decizie într-o lume complexă și globalizată. În ultimii ani, el s-a concentrat pe economia politică, riscurile politice și de securitate, tehnologiile avansate și securitatea cibernetică, precum și pe leadership și geopolitică.

"Politica s-a schimbat pentru totdeauna"

Cu toate acestea, cel mai interesant este conceptul Președintelui Sarkissian despre „politica cuantică”, adică politica modernă în această lume în schimbare privită prin prisma principiilor fizicii cuantice.

"Datorită apariției comunicării instantanee și a rețelelor de socializare care se folosesc de această putere, politica s-a schimbat pentru totdeauna și nu mai este în nicio măsură o căutare lineară. Noii lideri ai «erei cuantice» înțeleg acest lucru”, spune acesta.

"Partidele politice, instituțiile și tot ceea ce ține de logică au fost înlocuite de mișcări populare care iau naștere și se destramă rapid – dar prin credințe care nu sunt neapărat înfipte în realitate”, mai spune Armen Sarkissian.

"Politica, până de curând, a fost predictibilă similar cu lumea clasică post-Newtoniană. Putem asemăna acest lucru cu ceea ce știm despre lumea cuantică – care este incertă, dar interconectată și se schimbă în funcție de perspectiva celui care o observă”, punctează fostul președinte al Armeniei.

În interviurile sale, președintele Armen Sarkissian și-a subliniat de multe ori esența misiunii pe care o are în fruntea Armeniei: să asigure stabilitatea statului, să creeze un dialog național și să conducă prin cuvânt, viziune și direcție strategică.

Emisiunea va fi transmisă miercuri, 24 ianuarie 2024, de la ora 11:00, pe DC NEWS, DC NEWS TV, dar şi pe paginile acestora de Facebook şi Youtube.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel