Data actualizării:
Data publicării:

Armele nucleare și IA, o combinație letală. Avertisment: ”Acest lucru ar risca distrugerea întregii umanități. Nu trebuie permis niciodată”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
Folosirea inteligenței artificiale în apropierea armelor nucleare ar putea distruge ”întreaga umanitate”, avertizează fostul prim-secretar de stat al Marii Britanii, William Hague.

Acesta a fost avertismentul fostului prim-secretar de stat al Marii Britanii, William Hague. ”IA nu trebuie să fie folosit în apropierea armelor nucleare, deoarece acest lucru ar risca distrugerea ”întregii umanități”, a avertizat marți fostul lider conservator, William Hague.

El a subliniat că trebuie să existe anumite limite privind utilizarea inteligenței artificiale.

Lord Hague a declarat: ”Există lucruri pe care țările ar trebui să fie de acord, de exemplu, că IA nu va fi niciodată permisă lângă arme nucleare sau... agenți patogeni periculoși. Ar trebui să existe anumite lucruri care din punct de vedere etic, politic, nu trebuie permise niciodată, deoarece acestea sunt cele mai probabile căi de a distruge întreaga umanitate”, a mai declarat William Hague, potrivit Evening Standard.

Citește și: Inteligența artificială recunoaște că poate fi periculoasă: "Nu este inevitabil. Ar putea duce la pierderea de vieți omenești

Comentariile sale au venit după ce ”părintele” Inteligenței Artificiale, Geoffrey Hinton, și-a părăsit slujba la Google, spunând că ”actorii răi” vor folosi noile tehnologii AI pentru a face rău altora și că instrumentele la care el și-a adus aportul pentru a le crea ar putea semna sfârșitul umanității.

”Mă consolez cu scuza normală: dacă nu aș fi făcut-o eu, altcineva ar fi făcut-o”, a spus Dr. Hinton pentru New York Times. El a subliniat că ritmul progresului înregistrat în tehnologia IA în ultimii cinci ani este ”înfricoșător”.

”În acest moment, ei nu sunt mai inteligenți decât noi, din câte îmi dau seama. Dar cred că vor fi în curând.”

Citește și: În acest moment, ei nu sunt mai inteligenți decât noi, din câte îmi dau seama. Dar cred că vor fi în curând.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel