Data publicării:

Arme şi muniţie, descoperite de poliţişti

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Poliţiştii din Buzău au descoperit 2 pistoale şi 6 cartuşe, în urma a 6 percheziţii efectuate la persoane bănuite de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 11 ianuarie 2021, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu poliţişti de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, de ordine publică şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 6 percheziţii domiciliare.

Activităţile au fost desfăşurate la imobile utilizate de doi bărbaţi, de 36, respectiv 48 de ani, din Râmnicu Sărat, bănuiţi de deţinerea ilegală a unor arme, muniţii sau componente esenţiale ale unor arme. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Râmnicu Sărat.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit 2 pistoale, calibrul 9 mm şi 6 cartuşe, calibrul 9 mm, toate neletale, supuse autorizării, deţinute fără drept. Din investigaţii a reieşit că cei în cauză ar fi procurat armele din Spania şi le-ar fi introdus ilegal în ţară, în urmă cu aproximativ 2 ani. Armele şi muniţia au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Bărbaţii au fost conduşi la sediul Poliţiei, pentru continuarea cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "contrabandă calificată" şi "nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor". Faţă de bărbatul de 48 de ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, în vederea luării de măsuri legale, informează IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel