Data publicării:

Arme și ”infrastructură teroristă”, descoperite în spitalul Al-Shifa din Fâșia Gaza

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu caracter ilustrativ. SURSA: Freepik @vitaliy_krivchikov
FOTO cu caracter ilustrativ. SURSA: Freepik @vitaliy_krivchikov
Arme și ”infrastructură teroristă” au fost descoperite în interiorul spitalului Al-Shifa din Fâșia Gaza.

Trupele israeliene au descoperit arme şi ”infrastructură teroristă” în timpul unei operaţiuni aflate încă în desfăşurare în interiorul spitalului Al-Shifa din Fâşia Gaza, a anunţat miercuri o oficialitate militară israeliană de rang înalt, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Descoperirea este făcută la numai câteva zile de când purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că trupele sale au găsit un centru de comandă cu un arsenal de arme, inclusiv grenade, veste sinucigașe și alți explozibili depozitați de luptătorii Hamas în subsolul spitalului Rantissi, un spital pediatric specializat în tratarea bolnavilor de cancer.

Reprezentantul armatei israeliene, care a ţinut să rămână anonim, a precizat că ulterior vor fi furnizate probe video în această privinţă. El a declarat presei că nu au avut loc lupte în interiorul complexului medical după sosirea soldaţilor israelieni în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

”Soldaţi ai Forţelor de Apărare Israeliene (IDF) au găsit deja arme şi altă infrastructură teroristă. În ultima oră, am văzut probe concrete că teroriştii Hamas folosesc spitalul Shifa drept centru terorist”, mai spus reprezentantul armatei israeliene.

Hamas a respins însă acuzaţia. ”Această afirmaţie nu este altceva decât o continuare a minciunilor şi propagandei ieftine prin care (Israelul) încearcă să dea o justificare pentru infracţiunea sa menită să distrugă sectorul sănătăţii din Gaza”, indică Hamas într-o declaraţie.

Oficialitatea israeliană a afirmat că soldaţii au început ”o operaţiune ţintită şi extrem de precisă”, dar nu a menţionat cât va dura ea. Israelul susţine de câţiva ani că militanţii Hamas folosesc Al-Shifa, cel mai mare spital din Fâşia Gaza, drept acoperire pentru operaţiunile lor.

Acelaşi reprezentant al armatei israeliene a afirmat că patru militanţi Hamas au murit într-un schimb de focuri în exteriorul spitalului Al-Shifa.

Citește și: Hamas acuză Israelul de ”înscenare nereușită” cu spitalul de copii din Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel