Armata rusă are "probleme de moral și disciplină". Soldații sunt nemulțumiți de neplata salariilor - evaluare britanică
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Armata rusă are "probleme de moral și disciplină". Soldații sunt nemulțumiți de neplata salariilor - evaluare britanică / Foto ilustrativ Pexels
Armata rusă are "probleme de moral și disciplină". Soldații sunt nemulțumiți de neplata salariilor - evaluare britanică / Foto ilustrativ Pexels
Forțele ruse au „probleme de moral și disciplină”, pe lângă oboseala și pierderile mari acumulate în războiul declanșat de Rusia în Ucraina în data de 24 februarie, transmite Ministerul britanic al Apărării, într-o evaluare anunțată duminică.

O mare nemulțumire a trupelor ruse a continuat, probabil, să fie cu privire la banii pe care îi primesc, inclusiv de riscul ca „bonusuri de luptă considerabile” să nu fie plătite, potrivit celei mai recente actualizări făcută de britanici.

Ministerul britanic al Apărării adaugă faptul că la aceste „probleme de moral și disciplină” au contribuit probabil și o „corupție totală” în rândul comandanților, dar și o „birocrație militară ineficientă”.

„Armata rusă nu a reușit în mod constant să ofere drepturi de bază trupelor dislocate în Ucraina, inclusiv uniforme, arme și rații adecvate, precum și bani. Acest lucru a contribuit aproape sigur la menținerea moralului fragil al majorității forțelor”, spune Ministerul britanic al Apărării.

Citește și - Fost consilier al lui Putin: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina este, de fapt, un război împotriva Vestului

Andrei Ilarionov, fost consilier al lui Vladimir Putin, afirmă că războiul din Ucraina ar fi de fapt un război contra Occidentului. 

"Războiul declanşat de Rusia în Ucraina este, de fapt, un război împotriva Vestului", afirmă economistul Andrei Illarionov, fost consilier al lui Vladimir Putin. "Ucraina nu poate câştiga singur acest război, iar sprijinul NATO este extrem de important", spune analistul, în cadrul forumului privind securitatea la Marea Neagră şi în regiunea Balcanilor, eveniment desfăşurat în aceste zile la Bucureşti.

Andrei Illarionov a estimat că Ucraina ar avea nevoie de un ajutor din partea aliaţilor în valoare de aproximativ 12 miliarde de dolari pe lună, aceasta fiind doar o condiţie preliminară, şi nu o garanţie pentru câştigarea războiului.

"Nu cred că armata ucraineană, singură, poate înfrânge forţele ruse. Se poate realiza, însă numai dacă Ucraina este în coaliţie cu alte forţe. Trebuie să ne amintim că Rusia a plasat acum în Ucraina între 200, poate 300 de mii de trupe. Rezervele ruse, 18 milioane. Nu înseamnă că Putin sau oricine altcineva, după Putin, va mobiliza toţi cei 18 milioane de oameni, dar chiar şi dacă el sau altcineva decide să mobilizeze 10% din această forţă, o să avem 1,8 milioane de oameni", a mai punctat Ilarionov.

Potrivit economistului rus, războiul din Ucraina ar putea să mai dureze trei ani sau chiar mai mult. Pe de altă parte, el nu a exclus izbucnirea unui conflict între Statele Unite ale Americii şi China în următorii ani. Vezi știrea aici! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel