Data publicării:

Armata rusă anunță că a întrerupt avansul profund al forțelor ucrainene

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chormail
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chormail
Armata rusă a recunoscut duminică faptul că trupele ucrainene au pătruns adânc în regiunea Kursk, dând asigurări în acelaşi timp că a oprit avansul acestora în apropierea mai multor localităţi situate la aproximativ treizeci de kilometri de graniţa cu Ucraina, relatează AFP.

Armata a transmis printr-un comunicat că a împiedicat "încercări de pătrundere" ale unor "grupuri blindate mobile" inamice în apropierea oraşelor Tolpino, Juravli şi Obşchi Kolodez, situate la aproximativ 30 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Conform acestei surse, aceste avansuri au fost oprite, în ultimele 24 de ore, de lovituri aeriene, cu drone şi de artilerie şi de trimiterea rezervelor grupului Nord, desfăşurate în regiunea ucraineană Harkov.

Armata rusă susţine, de asemenea, că a lovit trupele ucrainene cu rachete şi artilerie în apropierea oraşelor Sudja, Korenevo, Staraia Sorotciţa şi Borki, precum şi că a împiedicat o străpungere în districtul Belovski, mai la est.

După luni de retragere din faţa armatei Kremlinului pe frontul de est, Ucraina a lansat marţi o operaţiune majoră în regiunea de frontieră rusă Kursk, pătrunzând, potrivit analiştilor, pe zeci de kilometri şi preluând controlul asupra mai multor localităţi.

Ca răspuns la acest atac surpriză, Rusia a trimis întăriri şi a instaurat un regim "antiterorist" în trei regiuni care se învecinează cu Ucraina, inclusiv Kursk.

Incursiunea are ca scop "întinderea" forţelor Moscovei şi "destabilizarea" Rusiei, potrivit unui înalt oficial ucrainean intervievat sâmbătă seara de AFP. Conform acestei surse, "mii" de soldaţi ucraineni iau parte la această ofensivă.

Armata rusă

Armata rusă, cunoscută oficial sub denumirea de Forțele Armate ale Federației Ruse, este una dintre cele mai mari și puternice forțe militare din lume. Iată câteva aspecte cheie despre aceasta:

Componență:

  • Forțele Terestre: Acestea sunt responsabile pentru operațiunile de luptă pe uscat și includ divizii și brigăzi de infanterie, tancuri și artilerie.

  • Forțele Aeriene: Se ocupă cu supravegherea aeriană, atacurile aeriene și transportul. Include avioane de luptă, bombardiere și avioane de transport.

  • Forțele Navale: Acestea sunt responsabile pentru apărarea maritimă și includ flote de nave de război, submarine și unități de forțe speciale.

  • Forțele Aerospatiale: Se ocupă cu apărarea împotriva atacurilor din spațiu și cu operațiuni de spionaj și comunicații.

  • Forțele de Rachete Strategice: Responsabile cu lansarea și controlul rachetelor balistice intercontinentale (ICBM).

Armata rusă este condusă de Ministerul Apărării al Federației Ruse, iar cea mai înaltă poziție de comandă este ocupată de ministrul apărării. Comandamentele regionale și unitățile sunt coordonate din diferite centre de comandă și control.

Rusia dispune de o varietate de echipamente militare avansate, inclusiv tancuri T-90, avioane Su-35 și Su-57, nave de război precum distrugătoare și submarine nucleare.

Armata rusă are un arsenal considerabil de rachete balistice și de croazieră, precum și un arsenal nuclear semnificativ, inclusiv rachete intercontinentale.

Rusia investește și în tehnologia cibernetică și în războiul electronic, dezvoltând capacități avansate pentru atacuri cibernetice și apărare împotriva acestora.

Armata rusă își are originile în Armata Imperială Rusă, înainte de Revoluția din 1917. După căderea Uniunii Sovietice, a fost reorganizată sub numele de Forțele Armate ale Federației Ruse în 1992.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel