Data publicării:
Armata rusă a atacat regiunea Odesa cu rachete lansate din Marea Neagră
Armata rusă a lansat miercuri un atac cu rachete de pe poziţiile lor din Marea Neagră care a afectat regiunea Odesa, în sud-vestul Ucrainei, a indicat Comandamentul de operaţiuni Sud al forţelor armate ucrainene pe contul său Telegram, potrivit EFE.
'Un nou atac cu rachete lansat împotriva regiunii Odesa dinspre Marea Neagră', se menţionează în această informare. Armata rusă 'continuă să distrugă infrastructurile (din zonă) şi să exercite presiune psihologică asupra civililor, atacând aşezări din regiune la primele ore ale dimineţii', subliniază comandamentul ucrainean.
Potrivit datelor preliminare, nu există informaţii pe moment cu privire la eventuale victime sau distrugeri semnificative, dar echipe de intervenţie s-au deplasat la faţa locului şi date precise vor fi făcute publice în orele următoare.
Comandamentul militar ucrainean nu precizează, însă, locurile în care au lovit rachetele şi nici numărul proiectilelor lansate. Odesa, oraş de coastă la Marea Neagră şi situat la câţiva kilometri de graniţa cu Republica Moldova, a fost scena unor bombardamente ruseşti anterioare, care au afectat îndeosebi infrastructuri civile, precum poduri sau autostrăzi, scrie Agerpres.
Citește și - Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO
Finlanda şi Suedia şi-au depus miercuri cererile de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), consultări fiind în curs între aliaţi pentru a înlătura opoziţia Turciei la integrarea celor două ţări nordice în Alianţă, informează AFP.
'Acesta este un moment istoric, într-un moment critic pentru securitatea noastră', a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a primit cererile de aderare prezentate de ambasadorii celor două ţări. 'Sperăm să finalizăm rapid' procesul de aderare, a adăugat Stoltenberg.
'Salut călduros cererile Finlandei şi Suediei de aderare la NATO. Sunteţi partenerii noştri cei mai apropiaţi şi aderarea voastră la NATO va consolida securitatea noastră comună', a spus Stoltenberg, primind cererile de aderare, aflate fiecare într-un dosar alb cu drapelul ţării. NATO consideră că aderarea Finlandei şi Suediei va întări foarte mult regiunea de la Marea Baltică.
Consultări erau în curs miercuri în cadrul Consiliului Atlantic pentru a încerca să fie înlăturată opoziţia Turciei faţă de lansarea procesului de aderare, potrivit unei surse diplomatice. Vezi continuarea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News