Data publicării:

Armata Israelului, acuzată că a omorât palestinieni și în Cisiordania, nu doar în Gaza (Reuters)

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Conform Ministerului Sănătății palestinian, trei cetățeni din Cisiordania au pierit în urma unor ciocniri cu forțele israeliene în tabăra de refugiați Nur Shams, situată în orașul Tulkarm, transmite Reuters. 

Martorii au relatat că forțele Israelului au intrat în tabără, iar confruntările continuă între armată și mai mulți refugiați palestinieni.

Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, bilanțul deceselor cauzate de raidurile și atacurile israeliene din data de 7 octombrie s-a ridicat la aproximativ 3.478 de persoane, iar peste 12.000 de oameni au fost răniți.

"Numărul total al victimelor cauzate de agresiunile israeliene a ajuns la 3.478 de decese și 12.065 de răniți cu diverse grade de gravitate," a adăugat el, subliniind că 70% dintre victime sunt copii, femei și persoane în vârstă.

Pe lângă faptul că au lovit "sute" de locații ale Hamas în Gaza, israelienii mai declară că l-au ucis pe Rafat Abu Hilal, liderul aripii militare a Comitetelor pentru Rezistență Populară - a treia cea mai mare facțiune armată din Fâșia Gaza, după Hamas și Jihadul Islamic Palestinian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel