Armata din Ucraina va recruta 2 milioane de cetățeni în batalioanele de apărare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Armata din Ucraina va recruta 2 milioane de cetățeni în batalioanele de apărare / Foto: Pexels
Armata din Ucraina va recruta 2 milioane de cetățeni în batalioanele de apărare / Foto: Pexels
Armata din Ucraina va recruta 2 milioane de cetățeni în batalioanele de apărare. 

Armata ucraineană plănuiește să aibă 2 milioane de oameni în Forțele de Apărare Teritorială. Acest lucru a fost anunțat de secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională (NSDC), Alexei Danilov, scrie Interfax.

„Astăzi, la o întâlnire care a avut loc la Harkov, comandantul șef al Forțelor Armate a stabilit sarcina - numărul membrilor apărării teritoriale să ajungă la două milioane de cetățeni ai țării noastre care vor fi gata să ne apere țara, dacă este necesar.”, a spus Danilov în cadrul unei conferințe de presă.

Volodimir Zelenski, apel către șefii administrațiilor regionale de stat

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a transmis șefilor mai multor administrații regionale de stat să dispună de personal suficient în Forțele de Apărare Teritorială în următoarele două săptămâni.

„Aș dori să fac un apel la șefii administrațiilor regionale de stat, precum și la șeful administrației de stat de la Kiev, ca să puteți face totul în două săptămâni, fără improvizații. Consultați-vă cu militarii noștri în conformitate cu legislația națională. Rezistența... Nu avem timp să căutăm ceva, să decidem, să ne angajăm în politică.”, a spus Zelenski în cadrul unei reuniuni a Congresului Autorităților Locale și Regionale de la Harkov.

"Cetățeni suficient de motivați care vor să-și protejeze casa, familia și țara"

La rândul său, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a declarat vineri că în viitorul apropiat se preconizează recrutarea de la un milion și jumătate până la două milioane de cetățeni motivați pentru a servi în rezerva Forțelor Teritoriale de Apărare.

"Până la sfârșitul lunii martie, ne-am dori să avem cel puțin 70% din rezerviști care vor servi în aceste batalioane. Ne interesează de la un milion și jumătate până la două milioane de cetățeni suficient de motivați care vor să-și protejeze casa, familia, țara și pe care trebuie să-i instruim.", a spus Zalujnîi în timpul unei reuniuni a Congresului autorităților locale și regionale.

Oamenii vor fi antrenați să folosească arme

De asemenea, acesta a cerut reprezentanților autorităților locale să desfășoare activități de propagandă la nivel regional pentru atragerea cetățenilor la serviciul militar în rezervă în cadrul Forțelor de Apărare Teritorială, precum și pentru a asigura pregătirea locurilor special echipate în care rezerviștii își pot îmbunătăți abilitățile de luptă.

„În viitorul apropiat vom introduce sisteme de instruire pentru rezerviști folosind o platformă de învățământ la distanță... Totuși, în același timp, pentru a organiza pregătirea acestei unități, care se formează pe teritoriul dumneavoastră, trebuie să fie un loc special amenajat în care rezerviștii trebuie să-și îmbunătățească abilitățile, în special folosirea armelor de foc.”, a subliniat Zalujnîi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel