Două elicoptere doborâte la Slaviansk de rebeli. Kremlinul reacționează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Armata din Ucraina a lansat vineri dimineaţa o vastă operaţiune militară împotriva oraşului separatist prorus Slaviansk, au transmis rebelii, potrivit Mediafax .

Update - 14:02 - Două elicoptere ale armatei ucrainene au fost doborât, iar Ministerul Apărării Naționale anunță moartea a doi militari și rănirea altora. Aparatele de zbor au fost doborâte cu lansatoare de rachete portabile, de către persoane neidentificate.

Rusia a reacționat față de situația din Ucraina, prin vocea unui oficial al cabinetului Putin. Kremlinul a calificat drept "raid de represalii" operaţiunea lansată de armata ucraineană în oraşul Slaviansk, afirmând că astfel se prejudiciază acordul de la Geneva. De asemenea, Kremlinul a solicitat ajutor urgent din partea OSCE, pentru stoparea operațiunii lansate de armata de la Kiev.

Știrea inițială:

Tiruri de armă şi explozii puternice au răsunat în nordul oraşului.

"Este un atac de anvergură totală", a explicat purtătoarea de cuvânt a rebelilor, pentru AFP, precizând că un elicopter ucrainean a fost doborât.

Citește și: Ucraina: Situația din Slaviansk a scăpat de sub control

"Orașul Bilbasivka este ocupat" de militari ucraineni, a adăugat ea.

Un elicopter a fost văzut circulând la altitudine joasă, au declarat rebelii, care au dat foc mai multor pneuri, pentru a produce fum.

Slaviansk este de peste două săptămâni în afara controlului autorităţilor de la Kiev, aici fiind reţinută de o săptămână o echipă de observatori ai OSCE.

Vezi și: O echipă a OSCE a fost capturată în Ucraina. Reacția MAE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel