Armand se războiește politic în vreme ce locuitorii din Greenfield suferă. Planul scos în fața CGMB, care contrazice ”betonarea pădurii” - Video
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
reprezentant Greenfield/ Youtube
reprezentant Greenfield/ Youtube
Primarul Clotilde Armand acuză că se dorește betonarea pădurii Băneasa, fără a da ascultare locuitorilor din Greenfield. Acesta duce problema în spațiul politic, deși este una profund socială. Romsilva și locuitorii din Greenfield vin să o contrazică.

A fost protest la Primăria Capitalei, marți, 31 ianuarie 2023. Reprezentanții au fost primiți, în cele din urmă, în ședința Primăriei Municipiului București. ”Mulțumim că v-ați făcut timp să ne ascultați problemele, ale noastre, ale comunității, ale unor locuitori din Municipiul București, care, din păcate, dintr-o conjunctură nefericită, acum nu mai fac parte din Capitală. Mă refer la situația juridică, din punct de vedere administrativ a zonei în care locuim. În acest moment, avem o singură cale de acces, înspre Otopeni și înspre centură. Noi suntem izolați de orașul din care face parte, într-un mod incredibil. Nu spun că este vina cuiva, voiam doar să înțelegeți mesajul nostru. Ne dorim mai multe căi de acces și rugăm autoritatea locală să se asigure că vor fi aprobate și noi ne vom asigura că dezvoltatorul le va realiza. Dar, până atunci, avem nevoie să accesăm orașul din care facem parte. Noi nu suntem niște oameni care ies în stradă, de obicei. Am făcut-o pentru că efectiv nu mai putem să ne mai uităm la copiii noștri care se trezesc de la ora 06.00 ca să ajungă la școală. Sunt părinți care-și îmbracă copiii în pat și îi iau aproape adormiți. Eu, personal, am propriul copil pe care-l duc la școală, și încă doi copii” a început reprezentantul Greenfield discursul din ședință, asta după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, le-ar fi spus că primarul general, Nicușor Dan, ar avea responsabilitatea pentru solicitările lor.

”Noi suntem aici de aproape 11 ore” a mai spus acesta. ”Apreciem deschiderea, dar așteptăm și rezultate” a continuat el, care a precizat că s-a asigurat că petiția pe care au lansat-o ajunge la fiecare consilier general. ”Avem nevoie de forța Consiliului General” a spus reprezentantul Greenfield, care a precizat că-și doresc normalitatea. ”Problemele majore sunt cele ne afectează viața direct. În acest moment avem acces pe o singură cale de acces, o cale care a fost și blocată de copaci care cad” a continuat el, întrebând ce ar fi de făcut într-o situație de urgență.

Cu cine se războiește Armand? Și pentru cine?

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, se spală pe mâini și dă vina pe vechiul primar, dar și pe PNL (n.r. partid care a susținut-o în funcție, la alegerile locale) și PSD. Aceasta susține că, prin semnătura fostului primar, s-ar fi dat ”startul betonării pădurii”. ”A fost o complicitate tăcută între fostele administrații și dezvoltator, în defavoarea celor care locuiesc în Greenfield. Acum, PSDPNL țipă că e vina mea și a primarului General că drumul forestier a fost închis de ROMSILVA. Mint locuitorii și îi țin captivi în minciună și într-un cartier construit fără drumuri de acces. Mascaradele politice marca PSDPNL trebuie să înceteze. Le spun foarte clar și răspicat: atâta timp cât eu sunt primar niciun funcționar public nu va putea semna acte profund ilegale, deoarece știe riscurile încălcării legii, a Codului Silvic în acest caz. Cât despre dezvoltator pot spune că nu-i mai merge să prostească pe toată lumea, nu suntem impresionați de amenințările lui. Vremea în care primarul Sectorului 1 era sclavul ’’dezvoltatorilor imobiliari’’ a apus. Iar cei de sus vor fi trași la răspundere pentru că și-au bătut joc de comunitate”. 

Planul care contrazice betonarea pădurii

Reprezentantul Greenfield a venit, în ședința CGMB, cu un plan care este validat de Romsilva, care dezminte toate teoriile potrivit cărora, ”dacă drumul acesta ar fi public (noi nu ne dorim să fie neapărat public, ne dorim să avem acces), există, pe tot aliniamentul lui, o parcelă lată de 3 metri care este tot în administrarea Romsilva, domeniul public al statului, adică are aceleași regim cu drumul. Cu alte cuvinte, niciun privat nu va putea scoate din fondul forestier acea parcelă astfel încât să existe dezvoltări, ca Pădurea Băneasa să poată suferi în vreun fel. Și noi ne dorim ca Pădurea Băneasa să rămână așa cum e. Noi o îngrijim, cel puțin de două ori pe an suntem cei care fac curățenie în pădure, care adună toate gunoaiele rămase în urma vizitatorilor temporari”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel