Armand, prăbușire în sondaje: cădere istorică! ”Element radioactiv pentru USR”. Gușă, informație din interior: Asta discută ei acum
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Bogdan Chirieac a dezbătut în cadrul emisiunii Deferiţi mass-media, alături de Cozmin Gușă efectele preconizate ale unei anchete pentru Clotilde Armand. 

Discutând despre modul în care presa alipită intereselor USR a reușit să îi ridice imaginea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, analistul politic Bogdan Chirieac a scos în evidență sondajul din care a reieșit faptul că o majoritate covârșitoare a locuitorilor din Sector nu sunt mulțimiți de actuala conducere și implicit de primarul Armand. 

”Sondajul de care vorbea Palada spunea că e cea mai mare cădere din istorie (vezi articolul și sondajul AICI). 80% dintre locuitorii Sectorului 1 sunt nemulțumiți de felul în care doamna Armand conduce Primăria. Pentru mine, semnul de întrebare și chiar îmi pun un semn de întrebare vizavi de comportament, de psihologie chiar, că sunt 20% care chiar sunt mulțumiți: cine sunt ăia, cei mulțumiți? Ce frustrări au acumulat oamenii ăia care își doresc această împuțiciune fără margine din Sectorul 1 al Capitalei. Mă rog, probabil că de la 80% presa hashtag și-a dat seama că doamna Armand este un element radioactiv pentru restul USR. Și atunci încearcă să facă ei ce nu are curaj să facă conducerea partidului, să o îndepărteze pe doamna Armand, pentru a da o șansă USRului la viitoarele alegeri. Cred că USR își va reveni”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac. 

”Este o bătălie acolo. Acum trei săptămâni am avut o informație bună din interior, confirmată, dar nu am mai vorbit despre ea, cum că există o aripă importantă în USR, nemulțumită de Drulă, dar nu majoritară, care o vrea pe Clotilde Armand să fie purtătoare de drapel, adică să fie mai importantă, dacă nu președinte, să se sugereze că ar putea fi un bun candidat fie la Primăria Generală, fie la președinție, cum o fi. Asta discută ei acum”, a afirmat consultantul politic Cozmin Gușă.

Ancheta în cazul Armand, o dilemă a politicii bucureștene 

”Nu e, totuși... o urmă de rațiune au și oamenii ăștia, acolo sunt mulți oameni raționali”, a spus Bogdan Chirieac. 

”Se duc la alegeri și nu se mai duc cu carul alegoric, ca pe vremuri, se duc cu mașina de gunoi”, a completat Val Vâlcu. 

”Voi o vedeți pe Clotilde Armand că șovăie vreun pic? Așa cum nu a fost cercetată Monica Macovei pentru tragicul accident din culpă pe care l-a făcut, nici măcar citată pentru audieri, la fel se va termina și cu chestia asta, probabil că sunt niște negocieri pe bani mai mulți, am înțeles că a cam împărțit bani pe acolo fără să întrebe unde trebuie Clotilde Armand și o să ducă procesul, nu vom ajunge la situație pe care o descria prefectul Bucureștiului, în care spunea că ”decizia definitivă în justiție înseamnă invalidarea ei ca primar și vine viceprimarul ca primar interimar (vezi declarațiile AICI). Nu vom ajunge acolo, asta e părerea mea”, a spus Gușă. 

”Dar nu se va face nicio anchetă”, a confirmat Chirieac. 

Vezi mai mult în video: 

Preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, a cerut marţi demisia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand

Preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, a cerut marţi demisia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, despre care a afirmat că este "în situaţie de incompatibilitate şi cu suspiciuni penale".

„Am venit astăzi aici pentru a-i cere doamnei Armand ceea ce cei din USR au cerut întotdeauna când au existat suspiciuni în legătură cu un om politic, şi anume demisia. Considerăm că, dacă USR a rulat acest mesaj timp de ani de zile, ar trebui să fie acum consecvenţi şi, atunci când cineva, în cazul ăsta Clotilde Amand, este în situaţie de incompatibilitate şi cu suspiciuni penale, pentru că Agenţia Naţională pentru Integritate a trimis Parchetului toate documentele necesare, atunci când se întrunesc astfel de condiţii, omul politic trebuie să facă un pas înapoi până când, dacă se întâmplă să fie declarat nevinovat, poate să revină pe scena politică", a spus Manole, la sediul Primăriei Sectorului 1.

„Aici avem o speţă simplă. Doamna Armand pare că nu înţelege că nu se poate pune pe sine manager de proiect (...), sunt anumite subtilităţi pe care un primar în funcţie ar trebui să le ştie. Faptul că nu le ştie nu are nicio relevanţă şi nu scuză cu nimic, răspunderea este aceeaşi. Doamna Armand va răspunde, dar până atunci, aflându-se într-o situaţie de incompatibilitate, într-un conflict de interese, trebuie să facă un pas în spate", a mai spus Manole. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel