Incredibil! Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, unei femei cu soț abuziv: Să-ți duci crucea, pentru că ai un legământ
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
 Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a făcut mai multe afirmații controversate. 

O femeie a intervenit la un post de radio unde a sperat că arhiepiscopul Tomisului îi va călăuzi calea de ieșire dintr-o căsnicie abuzivă. Ea a afirmat că a fost abuzată psihologic de soțul său: ”În momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?” a întrebat femeia, conform news.ro, la care Teodosie a răspuns: ”Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”. 

O altă femeie, recent căsătorită, l-a întrebat despre dorința de a avea relații intime cu soțul său, pe care nu o resimte, iar arhiepiscopul i-a răspuns: ”Ce să faceţi? Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununiile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceţi şi voia soţului ca să nu destrămaţi căsnicia”. 

Ca un bun ”cunoscător”, Teodosie a vorbit despre categoriile de pedepse din iad: ”În iad sunt multe feluri de pedepse. Nu toţi sunt chinuiţii la fel. Sunt chinuiţi mai aproape de porţile iadului şi în adâncul iadului, de la porţile iadului până în adâncul iadului sunt trepte de chinuri”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel