Arhiepiscopia Covasna, tricolor pentru credincioși. PPMT: O provocare
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
tricolor
tricolor

Circa 350 de credincioși, care au participat la slujba de la Mănăstirea Valea Mare, din județul Covasna, au primit steaguri naționale românești. Gestul Episcopiei Ortodoxe a Covasnei a fost catalogat de către Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) din Sfântul Gheorghe drept o provocare la adresa maghiarilor. 

Stagurile naționale care au fost împărțite credincioșilor au fost cusute de către măicuțele dela Episcopia Ortodoxă din Miercurea Ciuc.

Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei a declarat că ideea i-a venit după ce a constatat că în regiunea locuită preponderant de maghiari, în centrul ţării, nu există tricolorul românesc şi că localnicii români nu au de unde să-l procure, scrie Mediafax

"Nu am avut făcute decât vreo 350, pentru că ar fi trebuit peste 2.000 de drapele, dar au fost primite cu foarte, foarte mare bucurie", a spus IPS Ioan Selejan.

PPMT: Acțiunea Arhiepiscopiei, o provocare

Însă acțiunea nu a fost primită cu bucurie și de preşedintele organizaţiei municipale a PPMT Sfântu Gheorghe, Nemes Elod. El a declarat că "este o provocare faţă de populaţia majoritară din zonă".

"Aştept cu curiozitate să văd câţi dintre românii care trăiesc aici vor arbora din aceste drapele. Nu este sigur că mulţi vor răspunde pozitiv la această acţiune de provocare a bisericii ortodoxe", a subliniat Nemes.

Simbol românesc

În replică, IPS Ioan Selejan a adăugat: "Nicio problemă de provocare, sub nicio formă. Totul a fost ca acest simbol românesc să ajungă în fiecare casă de român, întrucât oamenii nu au drapele şi, pe lângă aceasta, ne-am dorit punerea în valoare a acestui simbol românesc. Dar nu are nicio conotaţie. Acum sper să nu ne interzică, sper să nu aibă atâta misiune, încât să le interzică românilor să-şi pună drapelele pe casele lor".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel