Data publicării:

Arhiepiscopia Bucureştilor: Nu există un proiect de demolare a bisericii vechi din Parohia Bărbătescu Vechi

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
biserică
biserică
Biserica veche din ansamblul Parohiei Bărbătescu Vechi nu va fi demolată, căutându-se cea mai bună soluţie prin care aceasta să fie redeschisă serviciului liturgic, a transmis, joi, Arhiepiscopia Bucureştilor. 

Precizarea survine apariţiei în spaţiul public a unor informaţii referitoare la presupusa demolare a unei biserici din Bucureşti, demers asociat cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

'Din ansamblul Parohiei Bărbătescu Vechi, cu sediul în str. Bărbătescu Vechi, nr. 1, Sector 5, Bucureşti, face parte, pe lângă noua biserică, şi cea veche, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae. Această biserică datează din anul 1820 şi se află într-o stare foarte avansată de degradare.

În urma unei expertize tehnice, s-a constatat că zidurile bisericii prezintă crăpături şi fisuri la nivelul pereţilor şi turlelor, iar din tavan s-au desprins numeroase bucăţi, siguranţa credincioşilor care ar intra în acest lăcaş de cult fiind pusă grav în pericol. În urma definitivării acestei expertize, Arhiepiscopia Bucureştilor a hotărât ca biserica să fie închisă şi toate slujbele religioase să se săvârşească la demisolul noii biserici', arată sursa citată.

Conform Arhiepiscopiei, 'în prezent se caută o soluţie privind modelarea ansamblului parohial, astfel încât cele două biserici să poată fi unite, iar cea veche să fie pusă în valoare şi redeschisă spaţiului liturgic prin încorporarea în noul ansamblu'.

'În acest sens, a fost depusă o cerere pentru eliberarea unui Certificat de Urbanism în vederea modificării proiectului de construcţie a noii bisericii şi încorporarea bisericii vechi în structura acesteia. Până în prezent, nu a fost demarat niciun proiect care să aibă ca obiect demolarea bisericii vechi, ci se caută doar cea mai bună soluţie prin care aceasta să fie repusă în valoare şi să fie din nou deschisă serviciului liturgic', a mai transmis Arhiepiscopia Bucureştilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel