Argentina, fără Messi: Hristo Stoicikov, declarație surprinzătoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Hristo Stoicikov susține că fără Messi, Argentina nu câştigă niciun meci în următorii trei ani.

Fostul fotbalist bulgar Hristo Stoicikov a declarat, miercuri, într-un interviu realizat de Radio Villa Trinidad şi citat de site-ul argentinian Infobae, că echipa naţională a Argentinei nu poate câştiga nici măcar un meci în următorii trei ani fără Lionel Messi. Afirmaţia lui Stoicikov vine în contextul în care presa locală anunţă că jucătorul Barcelonei nu doreşte să evolueze pentru Argentina în următoarele patru partide amicale şi chiar că viitorul acestuia la prima reprezentativă este incert.

'Fără Lionel Messi, Argentina nu câştigă un meci în următorii trei ani. Messi este cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor. Pentru ce se întâmplă acum cu el suntem toţi vinovaţi. Pentru că de fiecare dată aşteptăm de la el mai mult şi ceva diferit. În momentul de faţă echipa Argentinei nu are o structură bine definită şi nu ştiu exact ce strategie are noul preşedinte al federaţiei pentru naţională. Cum doresc argentinienii să joace echipa lor naţională? Asta este marea întrebare', a spus Stoicikov. Acesta a adăugat că vina pentru faptul că Argentina nu a câştigat în 2014 Cupa Mondială îi aparţine lui Gonzalo Higuain şi nu lui Messi.

Din cauza lui Higuain

'În urmă cu patru ani, în Brazilia, naţionala Argentinei a pierdut Cupa Mondială din cauza lui Higuain, nu din cauza lui Messi, să nu uităm asta. Higuain a avut două ocazii mari şi nu le-a fructificat atunci. Mulţi jucători ratează penalty-uri, dar atunci când ratează Messi toată vina îi este aruncată lui şi asta nu e corect', a explicat el. Bulgarul a menţionat că Messi nu s-a implicat niciodată în numirea unui selecţioner sau în alcătuirea echipei Argentinei. 'Este o mare minciună cine spune că federaţia îl întreabă pe Messi pe cine să pună selecţioner. În condiţiile astea eu ar fi trebuit să fiu de mult timp selecţionerul Argentinei pentru că sunt prieten cu Messi. Dar este o minciună. Sunt mulţi argentinieni care nu îl cunosc deloc pe Messi. Îl văd jucând, dar nu îl cunosc ca persoană. Eu îl ştiu foarte, foarte bine şi pot să spun că niciodată nu s-a implicat în alegerea selecţionerului sau în alcătuirea echipei, restul sunt minciuni', a precizat Stoicikov.

Fostul câştigător al Balonului de Aur susţine că este o bucurie să îl vadă jucând pe jucătorul Barcelonei: 'Nu pot să spun dacă mi-ar fi plăcut să joc alături de Messi sau dacă lui i-ar fi plăcut să joace alături de mine la Barcelona. Cert este însă că mă bucur de fiecare dată să îl văd jucând în tricoul Barcelonei'.

Fotbalistul formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, nu va evolua în următoarele patru partide amicale ale echipei naţionale a Argentinei, conform informaţiilor din presa locală citate de APP. Prima reprezentativă a Argentinei are programate amicale cu Guatemala, la Los Angeles (7 septembrie), Columbia, la New York (11 septembrie) şi încă două adversare care urmează a fi anunţate.

Vezi și: Trestia de zahăr pierde teren. China, influențează agricultura din Brazilia


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel