Arestat pentru furt și înșelăciune. Îi urmărea pe bătrânii care scoteau bani de la bancomat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un bărbat de vârstă mijlocie din Roman își aborda victimele în plină zi, după ce acestea scoteau bani de la bancomat.

Un bărbat în vârstă de 46 ani, din Roman, bănuit de comiterea mai multor furturi din buzunare şi înşelăciuni, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul Georgiana Moşu, citat de Agerpres. Victimele erau persoane în vârstă din Piatra-Neamţ care scoteau diverse sume de bani de la bancomat şi erau filate de suspect.

"Din investigaţiile efectuate a reieşit că, la data de 14 decembrie 2020, profitând de vârsta înaintată a unei femei de 80 ani, din Piatra-Neamţ, acesta ar fi indus-o în eroare, prezentându-i în mod nereal faptul că şi-ar fi uitat o bancnotă de 50 lei în fanta bancomatului de unde ridicase o sumă de bani şi sub acest pretext ar fi determinat-o să-i remită 1.900 lei pentru a verifica prin numărare suma de bani, ocazie cu care, la restituire, prin distragerea atenţiei, acesta ar fi sustras 900 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

În cursul aceleiaşi zile, suspectul ar fi supravegheat şi urmărit un bărbat, în vârstă de 73 ani, din Piatra-Neamţ, pe perioada cât a ridicat de la bancomat o sumă de bani şi profitând de neatenţia acestuia în deplasarea spre domiciliu, i-ar fi sustras din buzunar 1.500 lei.

Își aborda victimele pe stradă, în mijlocul zilei



"În continuarea activităţii infracţionale, persoana în cauză a urmărit un alt bărbat de 84 ani, din Piatra-Neamţ, ce a ridicat de la un bancomat o sumă de bani şi profitând de neatenţia acestuia, i-ar fi sustras 2.000 lei dintr-un buzunar", a mai precizat agentul Georgiana Moşu.

Pe 15 martie anul acesta, în timp ce afla pe o stradă din Piatra-Neamţ, suspectul ar fi abordat un bărbat de 79 de ani şi sub pretextul că i-ar fi căzut din buzunar o bancnotă de 50 lei i-ar fi sustras dintr-un buzunar al gecii 1.600 lei.

"În continuarea cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, la data de 31 martie 2021, poliţiştii au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind identificată persoana în cauză şi condusă la sediul Poliţiei. În baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 ore. La aceeaşi dată, acesta a fost prezentat Judecătoriei Piatra-Neamţ, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

În activităţi au fost angrenaţi poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Roman şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel