Arena Națională a primit certificarea "Locație de Încredere", în contextul EURO 2020
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
În urma unui proces de audit complet și complex, DEKRA a emis un comunicat în care anunță că „Arena Națională obține certificarea DEKRA Locație de Încredere”, fiind verificate aproape 400 de puncte din stadion pentru măsuri anti-COVID-19, informează Federaţia Română de Fotbal. 

În contextul sanitar complicat generat de pandemia de COVID-19, dar și ca urmare a directivelor și protocoalelor UEFA privind competițiile fotbalistice cu spectatori, Federația Română de Fotbal a încredințat către DEKRA România misiunea extrem de importantă de auditare și certificare a Arenei Naționale din București ca Locație de Încredere, prin evaluarea măsurilor de protecție sanitară așa cum sunt ele precizate de către Organizația Mondială a Sănătății precum și prin cerințele, ghidurile și protocoalele UEFA.

Evaluarea s-a efectuat de către o echipă de auditori DEKRA pe parcursul a 2 zile și a inclus o etapă de verificare a funcționalității măsurilor de securitate sanitară înaintea, în timpul și după meciul România – Germania din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, se arată în comunicatul FRF.

Verificări complexe la arenă

Listele de verificare au fost unele complexe, compuse din 266 puncte de verificare pe aspectele generale și 129 puncte de verificare pe aspectele specifice UEFA.

Certificarea DEKRA Locație de Încredere vine astfel să confirme faptul că măsurile implementate de către Federația Română de Fotbal în vederea respectării reglementărilor și protocoalelor naționale și internaționale de sănătate și igienă precum și a procedurilor stabilite de către forurile internaționale sunt complete și funcționale, siguranța spectatorilor și personalului fiind asigurată, transmite FRF.

UEFA organizează EURO 2020 la București împreună cu Federația Română de Fotbal, care are rol de integrator și coordonează Structura Locală de Organizare a EURO 2020 (LOS Bucharest) împreună cu Primăria Capitalei. Toate cele 4 meciuri se joacă pe Arena Națională din București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel