Ardei umpluți, rețeta. Cum se prepară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Ardei umpluți, rețeta. Cum se prepară. Nu știi ce să mai gătești? Îți dăm noi o idee: ardei umpluți. Iată rețeta după care îi poți prepara. 

Ingrediente pentru ardeii umpluți

1 kg carne tocată amestec de porc, vită
2-3 cepe
1 morcov mic
1 ou
400 g roşii în bulion
200 g suc de roşii
100-250 g orez cu bob rotund
8-12 ardei graşi
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
câteva fire de ţelină verde
50 ml vin alb sau zeamă de la 1 lămâie
1-2 linguriţe de sare
piper
1 linguriţă cimbru

Vezi și: CARTOFI belgieni cu KAIZER. Cum se prepară: REȚETA

Cum se prepară ardeii umpluți

Ardei umpluți, rețeta. Cum se prepară. Într-un vas încăpător se pun carnea tocată, orezul spălat şi scurs, ceapa tăiată cubuleţe, morcovul dat pe răzătoarea mică, oul, condimentele, roşiile în bulion (sfărâmate bine), mărarul şi pătrunjelul, potrivit pofta-buna.com. Se amestecă bine totul.

Ardei umpluți, rețeta. Cum se prepară. Cu un cuţit cu lamă subţire se taie un căpăcel, se curăţă nervurile şi seminţele din interior. La căpăcel se taie partea cu seminţe şi se păstrează. Îl vom folosi la ardeii umpluţi. 

Ardei umpluți, rețeta. Cum se prepară. Cu o lingură se bagă umplutura în ardei. Se îndeasă bine, să ajungă până la baza ardeilor. Se pune căpăcelul din codiţa ardeilor sau o felie de roşie. Într-o cratiţă se aşază o mână de fire de ţelină şi deasupra se pun ardeii, în picioare, unul lângă celălalt.

Vezi și: Clătite pariziene. Cum se prepară: Rețeta franțuzească

Ardei umpluți, rețeta. Cum se prepară. După ce se umplu toţi ardeii, se mai pun deasupra câteva fire de ţelina, apoi se toarnă sucul de roşii şi apă, să ajungă la nivelul de 3/4 din înălţimea ardeilor. Aşezăm capacul şi băgăm la fiert, la cuptor sau pe aragaz. La cuptor se lasă la foc maxim 15 minute, să dea în clocot, apoi se reduce focul la 220 de grade, foc sus jos, cu ventilaţie sau foc maxim la cuptoarele pe gaz.

Ardei umpluți, rețeta. Cum se prepară. După o oră verificăm un ardei, să vedem cât mai durează fierberea. Spre final se adaugă vinul, zeama de lămâie sau 100 ml de borș. Cam 2 ore durează fierberea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel