Data publicării:

Arde lângă Alexandroupolis, Grecia. Pompierii români intervin

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pompierii români intervin la stingerea unui incendiu de lângă Alexandroupolis, în Grecia.

Pompierii români intervin, miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit lângă o autostradă din Grecia, a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

”În jurul prânzului, la solicitarea autorităților elene, pompierii români intervin de-a lungul unei secțiuni a autostrăzii către Alexandroupolis, la un incendiu care afectează vegetația uscată și lăstărișul din zona respectivă. În acțiunile derulate intervin 52 de pompieri, cu 10 autospeciale de stingere.

Misiunile desfășurate de colegii noștri constau în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată. Propagarea incendiului este favorizată de temperaturile care s-au menținut ridicate în ultimele zile, precum și de intensificările vântului”, au transmis cei de la IGSU pe contul de Facebook.

Pompierii români acționează în sprijinul autorităților elene, sub coordonarea ofițerului de legătură, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Citește și: Grecia este lovită de un nou val de incendii. Două persoane au murit şi numeroşi oameni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel