Data actualizării:
Data publicării:

Arde biserica de lemn din Borșa. Update: Lăcașul s-a făcut scrum

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dezastru în ziua de Florii: biserica de lemn din Borșa a luat foc. 

Update ora 15:00. Din păcate, întreaga biserică a fost mistuită de flăcări și nu a mai rămas decât fundația. Intervenția pompierilor nu a putut limita dezastrul, chiar dacă pentru stingerea incendiului a mai fost trimis un echipaj din județul Bistrița-Năsăud. 

Biserica este una ortodoxă și totul ar fi putut să pornească de la o lumânare, ca urmare a slujbei de Florii care a avut loc în această dimineață.

Cu noi date a intervenit și primarul din Borșa. Acesta spune că biserica nu este una aflată pe lista celor de patrimoniu, fiind un lăcaș de cult care are puțin peste 40 de ani. 

"Bisericuța nu este monument istoric. A fost ridicată în anii '80. Nu este pe lista de clădiri de patrimoniu național. Pompierii au izolat în totalitate locul și vor afla curând cauza izbucnirii incendiului," a declarat primarul din Borșa, Sorin Ion la Antena 3.

Știrea inițială: 

Biserica de Lemn din Borșa a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri. 

"În acest moment se intervine cu patru echipaje de stingere, din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa și Secției de Pompieri Vișeu de Sus și un echipaj medical Smurd. Până la acest moment nu au fost raportate victime, se lucrează pentru localizare și lichidare. Având în vedere că este o biserică din lemn, probabil că intervenția va dura mai multe ore, dar nu știm în acest moment cu exactitate. Colegii mei intervin cu autospecialele de stingere și dacă nu vor mai avea apă în autospeciale, vor apela la hidranți și alte surse de alimentare ", a declarat Ioana Gonczi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș. 

-în curs de actualizare- 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel