Data publicării:

Aramco raportează profituri de aproape 300% în timp ce prețul la pompă explodează

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Economie
WhatsApp
Aramco raportează profituri nete de aproape 300%, în timp ce prețul combustibililor continuă să crească.

Gigantul saudit Aramco a avut profituri aproape cvadruplate în ultimul trimestru datorită creșterii prețului petrolului și a recuperării cererii pentru țiței.

Conform BBC, compania a transmis că relaxarea restricțiilor Covid-19, vaccinarea, măsurile de stimulare a consumului și revenirea activităților economice au contribuit decisiv la cifrele uriașe raportate. Prețul petrolului nerafinat a crescut cu peste 30% de la începutul anului 2021 încoace, notează analiștii.

Directorul Aramco, Amin Nasser, a vorbit foarte pozitiv despre finalul anului

Directorul executiv al Aramco a vorbit într-o notă pozitivă și despre restul anului acestuia. Firma este cel mai mare producător de petrol din lume, iar veniturile nete i-au crescut cu 288% în al doilea trimestru al anului 2021, la 21,68 miliarde dolari.

„Rezultatele din al doilea trimestru reflectă o revenire puternică a cererii de energie de la nivel mondial și intrăm în a doua jumătate a anului 2021 mai rezilienți și mai flexibili, în timp ce recuperarea globală prinde elen”, a explicat Amin Nasser, CEO al Aramco.

Toate companiile petroliere, indiferent de continent, au profitat de revenirea economiilor

 

Luna trecută, gigantul american Exxon Mobil a raportat o creștere a veniturilor de 4 miliarde euro în al doilea trimestru al anului 2021, comparat cu o pierdere de mai bine de 850 milioane euro în aceeași perioadă a anului trecut. Rivalul european Royal Dutch Shell a raportat la rândul său cel mai mare profit trimestrial de mai bine de doi ani încoace în perioada de trei luni anterioară.

În timp ce economiile lumii au început să se redeschidă și să renunțe treptat la restricții, cererea globală pare că se recuperează, crescând prețul la pompă. Prețul petrolului Brent a fost mărit la aproximativ 59,5 euro per baril, după ce Organizația țărilor care exportă petrol (OPEC+) a acceptat să reducă producția de petrol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel