Aragaz sau plită gaz. PERICOLUL din locuințe. Site-ul care îți arată dacă este în regulă persoana pe care o bagi în casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mulți oameni, atunci când se mută într-un bloc nou, apelează la tot felul de meșteri care se pricep la toate, punându-și viața în pericol.

Una dintre cele mai comune situații este următoarea: în momentul în care vor să monteze aragazul, oamenii apelează, de cele mai multe ori, la un instalator care vine să monteze mașina de spălat, pe principiul ”dacă tot a venit, să facem toată treaba cu el”. Acesta din urmă spune că se pricepe și la gaze. Dacă îi intrebi dacă au autorizație, ei răspund afirmativ, dar nu este întotdeauna așa. Dumnevoastră însă puteți verifica dacă persoana respectivă are autorizație pentru montajul aragazului. În caz contrar, dacă mergeți pe buna credință a instalatorului ”care se pricepe la toate”, s-ar putea să vă treziți că vă ia casa foc și nu știți de ce.

Pe site-ul ANRE, https://portal.anre.ro/PublicLists/AtestatGN puteți verifica dacă agenții de gaze naturale au atestat și sunt autorizați să vă monteze aragazul. Acolo există o listă cu numele lor și, atunci când vedeți afișe cu anunțuri în care spun că vă pot conecta aragazul, puteți verifica pe site-ul ANRE dacă are autorizație.

2. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2021-01-03-la-17-12-10_94565000.png)

Operația de montaj, instalare, service sau reparare aragaz trebuie realizată doar de firme atestate ANRE care au instalatori cu autorizare ANRE, nu meșteri care montează și repară tot. De asemenea, este necesară folosirea materialelor de calitate și care respectă normativele și standardele impuse de producători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel