Data publicării:

Arafat cere „amenzi usturătoare“ pentru turiștii care merg pe litoral și nu ascultă de salvamari

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Raed Arafat cere amenzi usturătoare pentru turiștii care nu respectă cerințele salvamarilor.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, cere sancționarea aspră a turiștilor care merg la mare și nu respectă cerințele salvamarilor.

„Poate e o soluție că dacă a ajuns salvamarul să te salveze pentru că ai intrat (n.r. în apă) după ce steagul roșu a fost arborat, atunci persoana respectivă să plătească o amendă usturătoare pentru că a pus viața salvamarului în pericol și pentru că a necesitat o intervenție de salvare când steagul roșu spune să nu intri în apă“, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Declarația a fost făcută în contextul mai multor scandaluri apărute pe litoral între turiști și salvamari, respectiv jandarmi. 

Reamintim că mai muli bărbați recalcitranți s-au luat la bătaie cu jandarmii pe o plajă din Costinești. O altă bătaie a avut loc zilele trecute în stațiunea Eforie Nord, unde alți scandalagii i-au luat pumni pe salvamarii care nu i-au lăsat să intre în apă.

CITEȘTE ȘI       -      Scandalagiii din Costinești, puși din nou pe ceartă la ieșirea de la Poliție / „Când te prind, te bat!“ / video viral

Videoclipul în care jandarmul care activează la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanța i-a bătut pe scandalagiii din Costinești s-a viralizat în ultimele zile, iar mulți români au cerut avansarea acestuia.

Bărbatul a activat în Legiunea Străină și este și jucător de rugby.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel