Data publicării:

Arafat: Am văzut țări care au testat în masă și în care controlul infecțiilor nu a fost unul foarte mare

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Arafat spune că au mai fost țări în care s-a testat în masă și infecția nu a fost controlată
Arafat spune că au mai fost țări în care s-a testat în masă și infecția nu a fost controlată
Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat de ce nu se testează în masă în România, în cadrul conferinței „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei!” a DC MEDIA GROUP.

„Testarea a fost un apanaj al Ministerului Sănătății, a răspuns de ea un secretar de stat, domnul doctor Baciu. Știu că noi am lucrat pe creșterea capacității și rapidității diagnosticului, introducând și testele rapide cu antigen”, a spus Raed Arafat, întrebat de ritmul de testare din România. „În serviciile de urgență se fac pe zi până la 5.000-6.000 teste antigen, pe lângă cele PCR”.

Au mai fost țări care au testat în masă

 

„Capacitate există, dar nu există testare în masă. Acum, la acest moment, trebuie să fie o politică pe care cineva să vină să o propună, să spună cum se face, care este populația țintă, dacă este într-adevăr de folos. Noi am mai văzut țări care au testat în masă și în care controlul infecțiilor nu a fost neapărat unul foarte mare.

Testul îmi arată situația pacientului la acest moment, adică momentul în care am recoltat. Colegii mai specialiști decât mine mă pot corecta, nu e nicio problemă. Testul este un test de moment. Asta înseamnă că testez acum, nu însemnă că peste două, trei, patru zile persoana nu este pozitivă. Este test de moment. Eventual, când vezi că ai creștere, folosești această testare ca să elimini persoanele asimptomatice din teren, să-i carantinezi”, a continuat Raed Arafat.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel