Arad: Muncitorul peste care s-a prăbuşit un mal de pământ, în stare gravă, cu multiple leziuni interne
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Bărbatul peste care s-a prăbuşit un mal de pământ, în timpul lucrărilor la reţeaua de canalizare din comuna arădeană Gurahonţ, este în spital în stare gravă, după ce a suferit leziuni interne multiple, el fiind scos din pământ în urma unei inervenţii a pompierilor care a durat opt ore, în timpul căreia malul s-a mai surpat o dată, acoperind parţial victima.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că muncitorul are 54 de ani şi a suferit numeroase traumatisme interne şi externe, fiind sub tratament la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă.

"Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe în cursul nopţii trecute (luni spre marţi n.r.), cu politraumă prin strivire, traumatism toraco-abdominal şi contuzie pulmonară. Se află sub tratament şi supraveghere pe secţia ATI", a precizat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a afirmat că victima a fost scoasă din pământ după opt ore de intervenţie.

"Victima este chiar tatăl unui coleg de-al nostru de la Gurahonţ. În timpul operaţiunilor de salvare, un mal s-a prăbuşit din nou, iar bărbatul a fost acoperit de pământ până la brâu. Malurile au fost consolidate şi s-a săpat manual, din cauza instabilităţii solului", a spus Pleşca.

Cazul este cercetat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a se stabili dacă au fost respectate normele privind protecţia în muncă, însă şi Poliţia a anunţat că face cercetări.

Incidentul a avut loc luni după-amiază, când un mal de pământ a surprins un muncitor care lucra la reţeaua de canalizarea din localitatea arădeană Gurahonţ. Bărbatul a fost surprins într-un şanţ adânc de aproximativ patru metri şi lat de 60 de centimetri, iar martorii au sunat imediat la 112. Un echipaj ISU din localitate, aflat la mică distanţă, a intervenit în câteva minute şi a reuşit să dezgroape prima dată capul victimei, pentru a putea respira. I-au pus bărbatului o mască cu oxigen şi o caschetă de protecţie, iar operaţiunea de salvare a durat până aproape de miezul nopţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel