Arabia Saudită plantează 10 miliarde de copaci în deșert
Autoritățile din Arabia Saudită își propun să planteze 10 miliarde de copaci în următoarele decenii.
Arabia Saudită își propune să planteze 10 miliarde de copaci în următoarele decenii, ca parte a unei ambițioase campanii dezvăluite de prințul moștenitor Mohammed bin Salman, pentru reducerea emisiilor de carbon și combaterea poluării și degradării terenurilor. Conducătorul de facto al principalului exportator mondial de petrol a declarat că Arabia Saudită își propune să-și reducă emisiile de carbon prin generarea a 50% din energia țării din surse regenerabile până în 2030.
Cel mai mare program de împădurire din lume
De asemenea, autoritățile din Arabia Saudită cu alte state arabe la o inițiativă verde pentru Orientul Mijlociu pentru a planta încă 40 de miliarde de copaci, despre care prințul a spus că va fi cel mai mare program de reîmpădurire din lume. Declarația nu a furnizat detalii despre modul în care proiectul ambițios de plantare va fi realizat într-o țară cu resurse de apă regenerabile limitate.
Cel mai mare producător mondial de apă desalinizată a declarat în trecut că va folosi însămânțarea norilor și apa reciclată pentru a planta copaci care necesită mai puține irigații, inclusiv în zonele urbane. Inițiativa Saudită Verde face parte din planul Vision 2030 al prințului de a-și reduce dependența de veniturile din petrol și de a îmbunătăți calitatea vieții în țară.
„Regatul, regiunea și lumea trebuie să meargă mult mai departe și mai rapid în combaterea schimbărilor climatice”, a spus prințul Mohammed.
El a spus că ponderea producției de energie curată în Orientul Mijlociu nu depășește în prezent 7% și că Arabia Saudită ar colabora cu parteneri regionali pentru a contribui la o reducere a emisiilor de carbon rezultate din producția de hidrocarburi din regiune cu peste 60%, notează Reuters.
Ungaria alocă peste 300 de milioane de euro pentru împăduriri
Zsolt Feldman, ministrul Agriculturii din Ungaria, a spus că 2600 de fermieri plantează în prezent peste 25 000 de hectare de pădure, costul total fiind de peste 112 miliarde forinţi (311,5 milioane euro). El a adăugat că, în ultimul an, interesul fermierilor pentru sprijinul acordat pentru împădurire a crescut exponenţial, deoarece subvenţiile pentru plantare, îngrijire şi întreţinere au fost concepute în aşa fel încât fermieri să fie interesaţi în plantarea pădurilor pe terenurile de calitate slabă (citește mai multe AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News